Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6521
Назва: Міжнародні зв’язки України в хрущовську добу: джерела та історіографія проблеми
Автори: Шевченко, Б. І.
Ключові слова: відлига
Україна
Хрущьов
дисиденти
доба
політика
Організація Об'єднаних Націй
історія
Дата публікації: 26-лип-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Шевченко Б. І. Міжнародні зв’язки України в хрущовську добу: джерела та історіографія проблеми: кваліфікаційна робота бакалавра ... бакалавр: 032 «Історія та археологія» / Університет митної справи та фінансів. Дніпро, 2024. 63 с.
Серія/номер: 032 «Історія та археологія»;2024
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота полягає у визначенні особливостей міжнародних комунікацій в УРСР в період другої половини 1950-х рр. — початок 1960-х рр. у соціокомунікаційному аспекті. В кваліфікаційній роботі проведено аналіз різноманітних джерел, які були використані для вивчення даної проблеми, таких як архівні матеріали, опубліковані документи, джерела усної історії та опубліковані спогади, радянські друковані періодичні видання та газети, які спеціалізувались на культурно-освітній сфері. Матеріали присвячені театру, кіно, літературні журнали України того часу, статистичні звіти, наукові публікації та дослідження зарубіжних та вітчизняних дослідників. Робота включає порівняльний аналіз основних підходів та методів дослідження. Отримані результати роботи дають змогу зробити висновок, що Хрущов, як і багато інших політичних діячів сучасності, був більше популярним на міжнародній арені, ніж у себе в країні. Це було пов'язано, перш за все, з тим твердим курсом, який проводив Радянський Союз в міжнародній політиці, з поворотом від конфронтації до розрядки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6521
Розташовується у зібраннях:Спеціальність: 032 Історія та археологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_Shewchenko_032_Bak.pdf499,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.