Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6514
Назва: Адміністративно-правове забезпечення доступу осіб з інвалідністю до правосуддя
Автори: Кувіла, О. І.
Ключові слова: особа з інвалідністю
маломобільні групи населення
правосуддя
судовий процес
бар’єр
доступність
універсальний дизайн
розумне пристосування
гарантії реалізації права
адміністративно-правове забезпечення
метод адміністративно-правового забезпечення
Дата публікації: 15-тра-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Кувіла О. І. Адміністративно-правове забезпечення доступу осіб з інвалідністю до правосуддя. – Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття освітньо-наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 081 «Право». – Університет митної справи та фінансів, Дніпро, 2024.
Серія/номер: ;2024
Короткий огляд (реферат): На основі глибокого аналізу державної політики у сфері доступу осіб з інвалідністю до правосуддя, практики її реалізації, відповідних наукових напрацювань сформульовано низку пропозицій стосовно вдосконалення законодавства, зокрема Закону України «Про судоустрій і статус суддів» [133], Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 р. № 1845/0/15-21 [122], Положення про проведення конкурсу на зайняття вакантної посади судді, затвердженого рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 2 листопада 2016 р. № 141/зп-16 [130], тощо. Сформульовано також практичні пропозиції, пов’язані, окрім іншого, зі створенням умов фізичної, інформаційної безбар’єрності, забезпеченням поінформованості про права людей з інвалідністю, особливості спілкування та поводження з ними як безпосередньо осіб цієї категорії, так і працівників системи правосуддя, доступними механізмами подання позовів, скарг, збором даних у контексті інвалідності на всіх етапах правосуддя.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6514
Розташовується у зібраннях:Навчально-науковий інститут права та міжнародно-правових відносин

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дисертація Кувіли О.І..pdf4,33 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.