Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6491
Назва: Державне регулювання молодіжної політики в сучасній Україні
Автори: Лагно, Д. О.
Ключові слова: молодь
молодіжна політика
державна молодіжна політика
моделі молодіжної політики
політика участі
європейський досвід
програми та проекти
Дата публікації: 12-бер-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Лагно Д. О. Державне регулювання молодіжної політики в сучасній Україні : кваліфікаційна робота магістра : 281 «Публічне управління та адміністрування» / Університет митної справи та фінансів. Дніпро, 2024. 104 с.
Серія/номер: 281 «Публічне управління та адміністрування»;2024
Короткий огляд (реферат): У магістерські роботі проаналізовано джерельну базу дослідження та визначено основні поняття та категорії. Здійснено аналіз законодавчої та нормативно-правової бази дослідження та визначено, що державна молодіжна політика України регламентується законами України, указами Президента України, постановами Кабінету Міністрів України. Розглянуто основні моделі державної молодіжної політики, що існують у розвинених країнах світу, а також вітчизняну модель, та з’ясовано, що необхідно вдосконалити вітчизняну модель комплексу теоретико-методологічних принципів та підходів, що застосовуються в зарубіжному досвіді державного управління, їх адаптації до потреб та особливостей вітчизняної системи взаємоузгодженої діяльності органів державного управління, органів місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства у сфері вирішення проблем та забезпечення потреб молоді. Встановлено, що державна молодіжна політика України, є однією з визначальних складових державної політики, яка у сучасних умовах особливо загострює питання розвитку iнновацiйних пiдходiв до формування молоді як стратегічного ресурсу держави, а також теоретично-методологiчного обґрунтування механiзмiв активного включення молодіжних структур у процес вироблення та реалiзацiї державної політики України. Визначено та обґрунтовано пріоритетні завданням на сучасному етапі державотворення. Виявлено основні проблеми, що стримують реалiзацiю молодіжних цільових програм в Україні, а саме: недосконале правове регулювання, недостатня наукова обґрунтованість процесу реалiзацiї молодіжних цільових програм; вiдсутнiсть ефективної взаємодії мiж центральними та місцевими органами виконавчої влади, а також рiзноманiтними громадськими об'єднаннями; вiдсутнiсть чітких прав та обов’язків, які лежать перед молоддю та іншими суб'єктами реалiзацiї цільових молодіжних програм. Визначено, основні напрями оптимізації державної молодіжної політики, які мають забезпечити цілісність, послідовність, успадкованість та ефективність. Досліджено основні проблеми державної молодіжної політики та тенденції розвитку молодіжної політики в Україні. Запропоновано вирішення основних і першочергових проблем молоді.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6491
Розташовується у зібраннях:Спеціальність: 281 Публічне управління та адміністрування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_Lagno_281_Mag.pdf1,5 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.