Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6478
Назва: Демографічна криза як фактор загрози соціальній безпеці
Автори: Старікова, А. А.
Ключові слова: демографічна ситуація
демографічна криза
соціальний розвиток
демографічний розвиток
чисельність населення
структура населення
демографічний перехід
демографічна політика
Дата публікації: 12-бер-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Старікова А. А. Демографічна криза як фактор загрози соціальній безпеці : кваліфікаційна робота магістра : 232 «Соціальне забезпечення» / Університет митної справи та фінансів. Дніпро, 2024. 50 с.
Серія/номер: 232 «Соціальне забезпечення»;2024
Короткий огляд (реферат): Суть дослідження полігає у розгляді сучасної демографічної ситуації в Україні, визначенні ризиків, іх причин та наслідків. Демографічна криза – це стан демографічної ситуації в країні, що характеризується порушенням відтворення населення. Демографічний розвиток є важливою складовою соціально-економічного розвитку будь-якої країни та здійснює безпосередній вплив на багато соціально-економічних показників. У кваліфікаційній роботі наведено нормативно-правові документи, якими регламентується демографічна ситуація в Україні. Сучасна ситуація в Україні характеризується демографічною кризою. Основними показниками є зниження чисельності населення, старіння населення, масштабна міграція. Пропозиції щодо подолання демографічної кризи: зосередження демографічної політики на підвищення народжуваності за рахунок системи заходів, спрямованих на підтримку сімей, створення рівних прав та обов‘язків матері та батька у сім‘ї, зниження рівня смертності за рахунок підвищення здоров‘я нації, повернення до України громадян, що виїхали за кордон. Практична цінність заходів і пропозицій полягає у покращенні демографічної ситуації в Україні, успішному виходу із стану демографічної кризи та подоланні негативних наслідків у соціально-економічній сфері.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6478
Розташовується у зібраннях:Спеціальність: 232 Соціальне забезпечення

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_Starikova_232_Mag.pdf977,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.