Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6475
Назва: Міграційні ризики як фактор протидії соціальній безпеці в Україні
Автори: Павлюченко, А. О.
Ключові слова: міграційна політика
вимушені мігранти
соціальна безпека
міграційні ризики
реінтеграція
Дата публікації: 12-бер-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Павлюченко А. О. Міграційні ризики як фактор протидії соціальній безпеці в Україні : кваліфікаційна робота магістра : 232 «Соціальне забезпечення» / Університет митної справи та фінансів. Дніпро, 2024. 84 с.
Серія/номер: 232 «Соціальне забезпечення»;2024
Короткий огляд (реферат): Дослідження присвячене аналізу впливу міграційних ризиків на соціальну безпеку України в умовах військового конфлікту. Досліджено сутність міграції та теоретичні положення, які розкривають мотивації та причини міграційних рішень. Еміграція розглянута як явище, що має переважно негативні наслідки для країн походження. Робота аналізує масштаби зовнішньої та внутрішньої міграції, визначає їхні наслідки та вплив на соціально-економічний стан України. Особлива увага приділена розробці механізмів повернення українських вимушених мігрантів. На підставі вивчення законодавчих документів, дослідження статистичних матеріалів та міжнародного досвіду, визначено шляхи вдосконалення міграційної політики. Для стимулювання повернення українських мігрантів пропонуються конкретні заходи, такі як фінансові гарантії, професійна перепідготовка, залучення бізнесу та місцевої влади, спрощення вступу до навчальних закладів на основі іноземних документів тощо. Зазначається, що українське законодавство потребує вдосконалення, зокрема в сфері координації регулювання міграційних процесів та реінтеграції українців.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6475
Розташовується у зібраннях:Спеціальність: 232 Соціальне забезпечення

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_Pavliuchenko_232_Mag.pdf1,24 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.