Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6471
Назва: Трагедія особистості в умовах тоталітарної держави в романах-антиутопіях ХХ-ХХІ століття
Автори: Волкова, Д. Р.
Ключові слова: антиутопія
трагедія героя
Оповідь Служниці
Голодні ігри
літературний вплив
Дата публікації: 11-бер-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Волкова Д. Р. Трагедія особистості в умовах тоталітарної держави в романах-антиутопіях ХХ-ХХІ століття : кваліфікаційна робота магістра : 035 «Філологія» / Університет митної справи та фінансів. Дніпро, 2024. 76 с.
Серія/номер: 035 «Філологія»;2024
Короткий огляд (реферат): Серед особливостей проблемно-тематичного аналізу романів-антиутопій зазвичай виокремлюються два напрямки: оточуюче середовище (спільнота, яка впливає на героїв) та внутрішній всесвіт (мотивація) самого героя. Найбільш репрезентативним в плані дослідження проблемної складової антиутопій є аналіз впливу системи, в якій знаходяться герої на свідомість та внесок, який робиться завдяки цьому в розвиток подій, адже це дозволяє визначити підґрунтя, яке мотивує особистість до дій. Діапазон таких результатів варіюється від повної демотивації героя (зламу особистості) до активної боротьби з системою. До засобів впливів на героїв слід віднести залякування, дезінформацію, обмеження свободи руху та думки, зневаги до людини як особистості, маніпуляції, використання сили як методу управління.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6471
Розташовується у зібраннях:Спеціальність: 035 Філологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_Volkova_035_Mag.pdf1,28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.