Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6465
Назва: Номінативні словосполучення в англомовному правовому дискурсі та їх переклад на українську мову
Автори: Грицай, В. О.
Ключові слова: термін
правовий дискурс
номінативні термінологічні словосполучення
юридична термінологія
перекладацькі трансформації
Дата публікації: 11-бер-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Грицай В. О. Номінативні словосполучення в англомовному правовому дискурсі та їх переклад на українську мову : кваліфікаційна робота магістра : 035 «Філологія» / Університет митної справи та фінансів. Дніпро, 2024. 72 с.
Серія/номер: 035 «Філологія»;2024
Короткий огляд (реферат): Дослідження перекладу англомовної юридичної термінології на українську мову відіграє важливу роль не тільки в теоретичному, але і в практичному плані, особливо це зумовлене недостатньою кількістю навчальних посібників і словників для фахівців, характер роботи яких пов’язаний із застосуванням відповідної термінології. У роботі проаналізовано методи та способи перекладу англомовних номінативних терміносполучень на прикладі термінів юридичної сфери. Також було розглянуто основні моделі словоскладання, що зустрічаються в юридичному термінотворенні. Відзначено, що характерним для правничих текстів є формування багатослівних номінативних термінологічних словосполучень, що складаються з трьох і більше лексем. На прикладах перекладу номінативних терміносполучень було доведено, що перекладацька діяльність постійно стикається з розбіжностями у граматичних, морфологічних, синтаксичних системах англійської й української мов. Для згладжування цих відмінностей перекладачі вдаються до певних трансформацій та специфічних прийомів перекладу, таких як описовий переклад, модуляція, конкретизація. Важливим аспектом залишається постійний пошук шляхів удосконалення та спрощення процесу перекладу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6465
Розташовується у зібраннях:Спеціальність: 035 Філологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2024_Gritsai_025_Mag.pdf919,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.