Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6365
Назва: Діяльність істориків: М.І. Костомарова, В.Б. Антоновича та Д.І. Яворницького
Автори: Рябошук, К.Ю.
Ключові слова: історики
дослідники української історії
діячі
археологи
М.І. Костомаров
В.Б. Антонович
Д.І. Яворницький
Дата публікації: 12-лют-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Рябошук К.Ю. Діяльність істориків: М.І. Костомарова, В.Б. Антоновича та Д.І. Яворницького: дипломна робота бакалавра ... бакалавр: 032 «Історія та археологія» / Університет митної справи та фінансів. Дніпро, 2023. 61 c.
Серія/номер: 032 «Історія та археологія»;2023
Короткий огляд (реферат): Дипломна робота присвячена дослідженню діяльності істориків: М.І. Костомарова, В.Б. Антоновича та Д.І. Яворницького. В ході роботи проаналізовано історіографічну базу та джерела щодо тематики дослідження наведених вчених. Досліджено діяльність М.І. Костомарова, В.Б. Антоновича та Д.І. Яворницького, проаналізовано проблематику їхніх праць, вектор дії та внесок в українську історичну науку. Висвітлено авторську думку, що дослідження діяльності діячів української історії, які боролись за поширення української мови, літератури та культури і доводили різницю між народом України та Росії, зараз є актуальними задля викорінення зросійщення та усунення наративів, які нав’язувались українському люду. Розглянуто та проаналізовано роль М.І. Костомарова, В.Б. Антоновича та Д.І. Яворницького для української історії та сучасності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6365
Розташовується у зібраннях:Спеціальність: 032 Історія та археологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023_Ryaboshuk_032_Bak.pdf1,61 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.