Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6362
Назва: Громадянська війна у США 1861-1865 рр: хід військових дій, наслідки
Автори: Лоза, А. Ю.
Ключові слова: громадянська війна
демократія
«Реконструкція Півдня»
двопартійна система
Дата публікації: 12-лют-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Лоза А.Ю. Громадянська війна у США 1861-1865 рр: хід військових дій, наслідки: дипломна робота бакалавра ... бакалавр: 032 «Історія та археологія» / Університет митної справи та фінансів. Дніпро, 2023. 58 с..
Серія/номер: 032 «Історія та археологія»;2023
Короткий огляд (реферат): Дипломну роботу присвячено дослідженню Громадянської війни у США та її результатів. Проаналізовано: вплив Громадянської війни на різні складові в державі та суспільстві; становлення демократії в США; розгортання і хід військових дій; становище чорношкірого населення в та після період війни. Та розглянуто: післявоєнний час в добу «Реконструкції Півдня»; взаємини між північними та південними штатами; процеси, які сприяли зближенню партій, що започаткували новий період в історії двопартійної системи Сполучених Штатів Америки; підвищення економічного рівня країни після періоду «Реконструкції Півдня». Результатом дослідження є повне ознайомлення з зародженням демократії в США; використання результатів цього дослідження можливе при формуванні навчальних курсів з тем громадянських війн та їх проблематики, з тем переходу від використовування рабовласницької до найманої праці, а також з тем расизму та його жорстокості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6362
Розташовується у зібраннях:Спеціальність: 032 Історія та археологія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023_Loza_032_Bak.pdf858,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.