Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6348
Назва: Факторний аналіз політики економічного ривка в Латиноамериканських країнах
Автори: Видобора, В.В.
Ключові слова: економічна політика
економічний ривок
фактори росту
факторний аналіз
країни Латинської Америки
Дата публікації: 12-січ-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Видобора В.В. Факторний аналіз політики економічного ривка в Латиноамериканських країнах. Науковий погляд: економіка та управління, № 3 (83) / 2023. С. 7-15.
Серія/номер: Науковий погляд: економіка та управління;№ 3 (83) / 2023
Короткий огляд (реферат): З метою виявлення ключових чинників економічного зростання латиноамериканських країн (Аргентини, Бразилії, Мексики), здійснено факторний аналіз залежності стану розвитку економіки від низки макроекономічних показників у період 1960–2020 рр. Виявлено, що на можливості економічного зростання найбільше впливають такі чинники (по мірі спадання): Аргентина – чисельність населення, імпорт товарів та послуг, частка промисловості та сільського господарства у ВВП; Бразилія – чисельність населення, частка сільського господарства у ВВП, імпорт товарів та послуг, доля промисловості у ВВП; Мексика – імпорт товарів та послуг, чисельність населення, експорт товарів і послуг, залучення прямих іноземних інвестицій. Встановлено основні проблеми, пов’язані зі реалізацією політики імпортозаміщення в нових індустріальних країнах Латинської Америки, які варто урахувати Україні у процесі формування економічної політики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6348
ISSN: 2706-9079
Розташовується у зібраннях:2023/3(83)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf495,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.