Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6316
Назва: Сутність реалізації суб’єктами адміністративного процесу процесуальних прав та юридичних обов’язків
Автори: Казакевич, А. О.
Ключові слова: суб’єкти адміністративного процесу
процесуальні права та юридичні обов’язки
реалізація прав та обов’язків
Дата публікації: 10-січ-2024
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Казакевич А. О. Сутність реалізації суб’єктами адміністративного процесу процесуальних прав та юридичних обов’язків. Правова позиція, № 3 (40), 2023. С. 31-36.
Серія/номер: Правова позиція;№ 3 (40), 2023
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена аналізу сутності реалізації суб’єктами адміністративного процесу процесуальних прав та юридичних обов’язків. Визначено, що реалізація процесуальних прав та юридичних обов’язків суб’єктами адміністративного процесу в залежності від їх адміністративно-процесуального статусу в судовому процесі під час розгляду відповідної адміністративної справи класифікується за відповідними правовими критеріями. У статті розкрито питання реалізації процесуальних прав та юридичних обов’язків суб’єктів адміністративного процесу, що беруть безпосередню участь під час розгляду адміністративної справи та є учасниками справи (сторони по справі та їх представники, треті особи, що заявлять / не заявлять самостійних вимог на стороні позивача / відповідача та їх представники). Досліджено питання реалізації процесуальних прав та юридичних обов’язків суб’єктів адміністративного процесу, що належать до числа інших учасників адміністративного процесу (учасників судового процесу), а саме: помічника судді, секретаря судового засідання, судового розпорядника, свідка, експерта, експерта з питань права, перекладача, спеціаліста. У статті з’ясовано, що в залежності від критеріїв адміністративно-процесуального статусу певного суб’єкта адміністративного процесу та наданих останньому процесуальних прав та юридичних обов’язків, виокремлено інші види реалізації суб’єктами адміністративного процесу процесуальних прав та юридичних обов’язків. Розкрито питання реалізації загальних процесуальних прав та юридичних обов’язків суб’єктами адміністративного процесу, що беруть безпосередню участь під час розгляду адміністративної справи та є учасниками справи (сторони по справі та їх представники, треті особи, що заявлять / не заявлять самостійних вимог на стороні позивача / відповідача та їх представники). У статті розглянуто питання реалізації спеціальних процесуальних прав та юридичних обов’язків суб’єктами адміністративного процесу, що беруть безпосередню участь під час розгляду адміністративної справи та є учасниками справи (сторони по справі та їх представники, треті особи, що заявлять / не заявлять самостійних вимог на стороні позивача / відповідача та їх представники). Доведено обставини реалізації процесуальних прав та юридичних обов’язків суб’єктами адміністративного процесу, що належать до числа інших учасників адміністративного процесу (учасників судового процесу) та займають відповідну посаду в апарату суду. У статті визначено питання реалізації процесуальних прав та юридичних обов’язків суб’єктами адміністративного процесу, що належать до числа інших учасників адміністративного процесу (учасників судового процесу) та не займають відповідну посаду в апарату суду.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6316
ISSN: 2521-6473
Розташовується у зібраннях:2023/3(40)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.pdf304,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.