Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6255
Назва: Оцінка ефективності діяльності органів публічної влади у вирішенні проблем місцевих громад
Автори: Красников, Є. В.
Ключові слова: ефективність публічної організації
місцеві громади
місцеві ініціативи
органи місцевого самоврядування
органи публічної влади
оцінка ефективності
публічні послуги
якість публічних послуг
Дата публікації: 26-гру-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Красников Є. В. Оцінка ефективності діяльності органів публічної влади у вирішенні проблем місцевих громад. Публічне управління та митне адміністрування, №3 (38) 2023. С. 95-101.
Серія/номер: Публічне управління та митне адміністрування;№3 (38) 2023
Короткий огляд (реферат): У статті здійснено оцінку ефективності діяльності органів публічної влади Північно-Східного регіону України у вирішенні проблем місцевих громад. Як система механізмів вирішення проблем локального значення, ця сфера передбачає максимально ефективне використання ресурсів, що перебувають у розпорядженні місцевих громад, для потреб певної території та її мешканців. Автором наголошено, що оцінка діяльності органів місцевої влади у вирішенні місцевих проблем є важливим індикатором, який показує їх реальну спроможність. Оскільки відповідальність за ефективність системи місцевого самоврядування несуть не лише органи управління, які утворюють відповідну систему, але і члени територіальної громади нами було досліджено результати опитувань, як службових осіб органів місцевого самоврядування так і членів відповідних територіальних громад. Показано вплив результатів діяльності органів місцевої влади на мешканців цих громад. Наголошено на найгостріші соціально-економічні проблеми Північно-Східного регіону України. Встановлено дотримання принципу належного врядування, а саме рівень залучення громадян до процедур прийняття рішень. Показано дотримання принципів відкритості й прозорості в діяльності органів місцевого самоврядування як передумови їх ефективної роботи. Проаналізовано проблему інформаційного висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування. Визначено основні напрямки роботи органів місцевого самоврядування для підвищення рівня життя в межах підзвітної території. Автором показано напрямки, по яких органи місцевого самоврядування Північно-Східного регіону України працюють ефективно, а по яких їх діяльність потребує покращення. Отриманні результати дають можливість органам місцевої влади визначатися із пріоритетами, на яких повинні сконцентруватися місцеві ресурси для покращення своєї ефективності та якості послуг.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6255
ISSN: 2310-9653
Розташовується у зібраннях:2023/ №3(38)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
14.pdf635,2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.