Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6198
Назва: Розвиток зовнішньоторговельного та інвестиційного співробітництва України з Туреччиною
Автори: Малюта, І. А.
Небаба, Н. О.
Рудь-Вольга, Д. В.
Ключові слова: Україна
Туреччина
торгівля
інвестиції
Угода про ЗВТ
спільне підприємництво
Дата публікації: 12-гру-2023
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`
Бібліографічний опис: Малюта І. А., Небаба Н. О., Рудь-Вольга Д. В. Розвиток зовнішньоторговельного та інвестиційного співробітництва України з Туреччиною. Агросвіт, № 6, 2020. С. 87-92.
Серія/номер: Агросвіт;№ 6, 2020
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано стан зовнішньоторговельного та інвестиційного співробітництва України з Туреччи- ною, визначено проблемні зони та перспективні напрямки подальшої співпраці країн. Виявлено, що на сучасному етапі розвитку українсько-турецької співпраці не використовується весь наявний потенціал економічного співробітництва: український експорт здебільшого представлений сировинними товарами та продукцією з низькою доданою вартістю; питома вага Туреччини в українському експорті послуг становить лише 1—2 %; в Україну не надходять навіть 0,5% від усіх прямих іноземних інвестицій, вкладених резидентами Туреччини у країни світу. Встановлено, що для запобігання перетворенню існуючого позитивного торговельного сальдо Украї- ни у двосторонній торгівлі на негативне, у разі підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Турець- кою Республікою, вбачається доцільним перехід від експорту сировинної продукції та імпорту продукції з високою доданою вартістю — до створення спільних підприємств та проектів для виходу на ринки третіх країн.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6198
ISSN: 2306-6792
Розташовується у зібраннях:Кафедра міжнародних економічних відносин та регіональних студій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
AGSV_2020_06.pdf779,27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.