Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6195
Назва: Блокчейн-технології: стан та перспективи розвитку в Україні
Автори: Кравченко, О. В.
Шаповал, О. Б.
Небаба, Н. О.
Ботвінов, Р. Г.
Ключові слова: управління
криптовалюта
біткоїн
блокчейн
технологія
цифровізація
проєкти
Дата публікації: 8-гру-2023
Видавництво: Хмельницький національний університет
Бібліографічний опис: Кравченко О. В., Шаповал О. Б., Небаба Н. О., Ботвінов Р. Г. Блокчейн-технології: стан та перспективи розвитку в Україні. Вісник Хмельницького національного університету, 2021, № 6, Том 2. С. 267-272.
Серія/номер: Вісник Хмельницького національного університету;2021, № 6, Том 2
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено питання виникнення та розвитку технології розподіленого реєстру – блокчейн. Наведено зарубіжний досвід використання блокчейн-технології різними країнами: США, Естонія, Німеччина, Японія, Великобританія, ОАЕ. Досліджено вплив технології блокчейн на різні галузі та сфери діяльності. Проаналізовано історичні аспекти розвитку цієї технології в Україні. Визначено основні переваги та недоліки, існуючі проблеми, перспективи розвитку та основні вітчизняні проєкти з використанням блокчейн-технології. Проведено аналіз пошукових запитів користувачів в мережі Інтернет, який дозволив зробити висновок про посилення інтересу до цієї теми в останній час. Задля визначення подальших перспектив використання блокчейн-технологій в Україні проведено SWOT-аналіз: наведено основні сильні та слабкі сторони застосування блокчейну в різних сферах, охарактеризовано його потенційні можливості та загрози.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6195
ISSN: 2307-5740
Розташовується у зібраннях:Кафедра міжнародних економічних відносин та регіональних студій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
VHNU_2021_06.pdf299,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.