Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6188
Назва: Особливості розвитку світового ринку електромобілів
Автори: Малюта, І. А.
Небаба, Н. О.
Калюжна, В. А.
Ключові слова: автомобілебудування
електромобілі
електроенергія
викиди парникових газів
оподаткування
Дата публікації: 7-гру-2023
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`
Бібліографічний опис: Малюта І. А., Небаба Н. О., Калюжна В. А. Особливості розвитку світового ринку електромобілів. Ефективна економіка, №3, 2020.
Серія/номер: Ефективна економіка;№3, 2020
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено особливості розвитку світового ринку електромобілів, який показує значне зростання (більш ніж у шість разів) виробництва електричних транспортних засобів за останні п’ять років. Досліджено структуру ринку електромобілів за країнами світу. Проаналізовано окремі заходи та механізми, що впроваджуються для збільшення світового ринку електромобілів відповідно до пріоритетів та програм кожної країни-учасниці ініціативи щодо електричних транспортних засобів (EVI). Визначено ключові переваги застосування електричних транспортних засобів перед автомобілями з двигунами внутрішнього згоряння, зокрема через менше їх оподаткування у зв’язку зі зменшенням кількості викидів СО2 в атмосферу. Зроблено аналіз сценарію програми EV30@30 щодо прогнозу об’єму ринку електромобілів на 2018-2030 рр. Виявлено основні труднощі та проблеми, з якими можуть зіткнутися виробники та постачальники електромобілів. Ідентифіковано напрями подальших досліджень у контексті розвитку світового ринку електромобілів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6188
ISSN: 2307-2105
Розташовується у зібраннях:Кафедра міжнародних економічних відносин та регіональних студій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
EE_2020_03.pdf465,31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.