Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/6177
Назва: | Перспективи українсько-турецьких торговельно-економічних відносин |
Автори: | Небаба, Н.О. Діана, В.Р. |
Ключові слова: | зовнішньоекономічна діяльність м’ясна продукція торговельно-економічні відносини експорт імпорт |
Дата публікації: | 6-гру-2023 |
Видавництво: | Національна академія управління |
Бібліографічний опис: | Небаба Н.О., Діана В.Р. Перспективи українсько-турецьких торговельно-економічних відносин. Актуальні проблеми економіки, №9 (219), 2019. С. 31-42. |
Серія/номер: | Актуальні проблеми економіки;№9 (219), 2019 |
Короткий огляд (реферат): | У статті досліджено аналіз українсько-турецьких торговельно-економічних відносин на сучасному етапі їх розвитку та майбутніх перспектив економічної співпраці двох країн, зокрема у секторі виробництва м’ясної продукції. У результаті дослідження виявлено, що Турецька Республіка є одним з провідних торговельних партнерів України та входить до переліку країн, що мають найбільші перспективи для розвитку українського експорту. Визначено проблеми в агросекторі Туреччини, головними з яких є недостатня кількість залучених інвестицій у сільське господарство та дефіцит сільських територій, що призводить до необхідності імпортувати продукцію агросектору, в результаті чого спостерігається надмірне зростання цін на м’ясну продукцію та відповідно зменшення її споживання населенням Туреччини. Встановлено головні країни-експортери м’ясної продукції до Турецької Республіки та перешкоди при здійсненні експорту м’ясних продуктів Україною. Виявлено, які дії уряду та виробників можуть покращити сучасні українсько-турецькі торговельно-економічні відносини у агросекторі. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6177 |
ISSN: | 1993-6788 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра міжнародних відносин |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
APE_2019_09.pdf | 356,5 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.