Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6081
Назва: Оцінка конкурентоспроможності банківської системи України в контексті інтеграції в ЄС
Автори: Разінькова, М. Ю.
Небаба, Н. О.
Єгіазарян, Р. Г.
Ключові слова: банк
банківська система
конкурентоспроможність
капітал
ліквідність
економічні нормативи діяльності банків
Дата публікації: 15-лис-2023
Видавництво: ТОВ "ДКС-центр"; Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Разінькова М. Ю., Небаба Н. О., Єгіазарян Р. Г. Оцінка конкурентоспроможності банківської системи України в контексті інтеграції в ЄС. Агросвіт, № 20, 2018. С. 31-36.
Серія/номер: Агросвіт;№ 20, 2018
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто методологічні підходи до визначення конкурентоспроможності банківської системи, проаналізова- но стан банківської системи України на сучасному етапі, а також проведено порівняльний аналіз з банківськими системами країн ЄС. Запропоновано основні шляхи розвитку та зміцнення конкурентоспроможності вітчизняної банківської системи. Для розв'язання проблем, що гальмують розвиток банківської системи України та знижують її конкурентоспроможність у порівнянні з банківськими системами країн світу та ЄС, на основі існуючих пропозицій, запропоновано здійснити такі захо- ди: розширити інституційну мережу комерційних банків в регіонах; розробити механізм розмежування банківських і урядо- вих фінансів для зменшення кредитування державних підприємств та розширення кредитної лінії для приватного сектору; ввести в практику закордонний досвід щодо програм ризик-менеджменту банківської діяльності для зменшення ризикова- ності операцій; забезпечити умови для створення діючого фінансового ринку для розширення банківської діяльності в на- пряму менш ризикових операцій для зниження сукупної збитковості активів банків; розширити спектр банківських послуг для приватних та корпоративних клієнтів з обслуговування рахунків, систем електронного банкінгу на основі сучасних тех- нологій та обладнання; розвивати методологію контролювання банківської діяльності на основі моніторингу діяльності окремих банків; адаптувати національне законодавство до вимог світового у контексті регулювання банківської діяльності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6081
ISSN: 2306-6792
Розташовується у зібраннях:Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
AGSV_2018_20_Razinkova.pdf903,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.