Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6080
Назва: Зовнішньоекономічні відносини США в азійсько-тихоокеанському регіоні (на прикладі Китаю)
Автори: Разінькова, М.Ю.
Трудова, М.Є.
Денисенко, Н.Д.
Ключові слова: китайсько-американські відносини
експорт
імпорт
сальдо
державний борг
прямі іноземні інвестиції
договір про інвестиції
Дата публікації: 15-лис-2023
Видавництво: ТОВ "ДКС-центр"; Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Разінькова М.Ю., Трудова М.Є., Денисенко Н.Д. Зовнішньоекономічні відносини США в азійсько-тихоокеанському регіоні (на прикладі Китаю). Агросвіт, № 19, 2018. С. 39-43.
Серія/номер: Агросвіт;№ 19, 2018
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто зовнішньоекономічні зв'язки двох могутніх держав — Сполучених Штатів Америки та Ки- таю. З'ясовано, що в торгівлі товарами між країнами існує дефіцит, який наразі має тенденцію до зменшення, а в торгівлі послугами між партнерами має місце профіцит, що має позитивну динаміку до збільшення. Визначено, що особливістю інвестиційного співробітництва є переважання китайських інвестицій в економіку Сполучених Штатів Америки над американськими. Встановлено, що Китай володіє великою частиною державного боргу Сполучених Штатів Америки, що впливає на становлення зовнішніх взаємовідносин між країнами. Визначено, що важливим еле- ментом китайсько-американської економічної взаємодії є відносини двох держав у валютно-фінансовій сфері, при- сутність Китаю на американському ринку цінних паперів. Встановлено, що головним стимулом та мотиватором актив- ної присутності Китаю на ринку цінних паперів Сполучених Штатів Америки є його прагнення найбільш надійним чином розмістити вільні кошти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/6080
ISSN: 2306-6792
Розташовується у зібраннях:Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
AGSV_2018_19.pdf1,01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.