Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5993
Назва: Економічна система регіонів як квазіоб'єкт публічного і галузевого управління
Автори: Бобровська, О. Ю.
Бондаренко, Д. М.
Ключові слова: економічна система
економічний розвиток
публічне управління
галузеве управління
трансформаційні процеси
інтеграція принципів
організаційно-управлінські засоби
інтегрований управлінський супровід
Дата публікації: 27-жов-2023
Видавництво: ТОВ "ДКС-центр"; Чорноморський державний університет імені Петра Могили
Бібліографічний опис: Бобровська О. Ю., Бондаренко Д. М. Економічна система регіонів як квазіоб'єкт публічного і галузевого управління. Інвестиції: практика та досвід. 2021. № 15. С. 77–85.
Серія/номер: Інвестиції: практика та досвід;2021. № 15
Короткий огляд (реферат): Розглянуто еволюцію публічного управління регіонів у напрямі управління його економічним розвитком. Доведено необхідність поглиблення уваги з боку органів публічного управління на залежність розвитку економічних систем регіонів від розвитку галузей матеріальної сфери і актуальність їх пріоритетного розвитку в досягненні поставлених цілей та забезпечення ста лості соціальності інших сфер на місцевому і національному рівнях. Констатовано спорідненість низки функцій управління галузями і принципів управління економічним розвитком. Визначе но, що важливим фактором посилення здатності публічного управління до участі і впливу на динаміку розвитку економічних систем регіонів є його інтеграція з галузевим управлінням. Еко номічна система регіонів розглянута як квазісистемний об'єкт публічного управління, висвіт лено змістовну сутність квазіуправління їх розвитком. Детерміновано напрями інтегрування взаємодії органів галузевого і публічного управління. Окреслено підхід до побудови інтегрова ного публічного галузевого управління економічним розвитком регіонів, ключових організац ійно управлінських засобів і показані переваги об'єднання цих видів управління для забезпе чення спільного економічного розвитку. Розроблено модель публічно галузевого управління розвитком економічних систем регіонів і модель інтегрованого трансформаційного процесу поєднання публічно галузевого управління розвитком регіонів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5993
ISSN: 2306-6814
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки та соціально-трудових відносин

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2021_№15.pdf763,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.