Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5970
Назва: Когортно-компонентний метод демографічного прогнозування
Автори: Бобровська, О. Ю.
Дата публікації: 24-жов-2023
Видавництво: Національна академія державного управління при Президентові України
Бібліографічний опис: Бобровська О. Ю. Когортно-компонентний метод демографічного прогнозування / О. Ю. Бобровська // Прогнозування розвитку територій. Демографічне прогнозування : навч. посіб. з компакт-диском / Н. І. Балдич, О. В. Берданова, Н. М. Гринчук [та ін.] ; за заг. наук. ред. М. М. Білинської. – К. : НАДУ, 2013. – 120 с.
Серія/номер: ;2013
Короткий огляд (реферат): У навчальному посібнику розкрито теоретичні основи демографічного прогнозування, його завдання при розробленні обґрунтованих управлінських рішень на рівні областей і міст. Основну увагу приділено висвітленню сутності когортно-компонентного методу демографічного прогнозування та опису моделі, побудованої за цим методом у програмі MS Excel. У навчальному посібнику містяться практичні рекомендації з розроблення демографічних прогнозів, формування припущень про майбутні тренди народжуваності, смертності та міграції, інтерпретації результатів демографічного прогнозування та їх врахування при виробленні політики органів державного управління та місцевого самоврядування. До навчального посібника додається компакт- диск із моделями демографічного прогнозування для областей і міст, розробленими в рамках Проекту «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України» (Проект РЕОП). Навчальний посібник адресований слухачам системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців, а також студентам вищих навчальних закладів, усім, хто цікавиться теоретичними і практичними аспектами демографічного прогнозування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5970
ISBN: 978-617-684-061-9
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки та соціально-трудових відносин

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
EBED_Demographic_Manual.pdf7,62 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.