Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/5898
Название: Стратегія продовольчої безпеки в умовах війни
Авторы: Зубар, І. В
Онищук, Ю. В.
Ключевые слова: державна політика,
продовольча безпека
сталий розвиток
стратегія
воєнний стан
Дата публикации: 12-окт-2023
Издательство: Університет митної справи та фінансів
Библиографическое описание: Зубар І. В., Онищук Ю. В. Стратегія продовольчої безпеки в умовах війни. Публічне управління та митне адміністрування, № 2 (37), 2023. С. 78-82.
Серия/номер: Публічне управління та митне адміністрування;№ 2 (37), 2023
Аннотация: У статті проаналізовано наукові підходи до визначення дефініції продовольчої безпеки та узагальнено комплекс складових її досягнення. Здійснено детальний аналіз впливу війни в Україні у глобалізованому вимірі на економічний, соціальний та промисловий розвиток світових країн. Оцінено внесок українського агропромислового комплексу у стратегію світової продовольчої безпеки та ідентифіковано регіони, що імпортують більше половини своїх потреб зернових із України. Прогнозується, що тривалість конфлікту сприятиме ескалації глобального голоду та бідності. Визначено спектр проблем вітчизняних виробників продовольства, серед яких найбільшою визначено зменшення прибутку та рентабельності за рахунок зростання логістичних витрат, що, в свою чергу, впливає на результативність майбутніх врожаїв. Проаналізовано обсяги виробництва основних експортоорієнтованих харчових культур за якими помітне суттєве зменшення обсягів, що пояснюється окупацією частини територій, веденням активних бойових дій в окремих регіонах, замінуванням значних територій та їх забрудненням вибухонебезпечними предметами, зниженням врожайності, руйнуванням виробничих потужностей та фізичною загибеллю поголів’я тварин та птиці в результаті обстрілів. Наголошується на скороченні експорту продуктів харчування через низький рівень розвитку транспортної логістики та блокування морських портів. Здійснено оцінку стану продовольчої безпеки України, у результаті чого акцентується увага на проблемі економічної доступності продуктів харчування через їх здорожчання. Проаналізовано сутність Стратегії продовольчої безпеки в умовах воєнного стану. Виділено ключові положення даної інституції. Внесено пропозиції по її удосконаленню на основі світового досвіду
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5898
ISSN: 2310-9653
Располагается в коллекциях:2023/ №2(37)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
10.pdf316,51 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.