Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5895
Назва: Сучасне інвестиційне законодавство як дієвий механізм публічного управління інвестиційними процесами в Україні
Автори: Ющук, М. О.
Ключові слова: інвестиції
інвестування
інвестиційний клімат
інвестиційна діяьність
нормативно-правова база
інвестиційне законодавство
інвестиційний кодекс
кодифікація
Дата публікації: 12-жов-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Ющук М. О. Сучасне інвестиційне законодавство як дієвий механізм публічного управління інвестиційними процесами в Україні. Публічне управління та митне адміністрування, № 2 (37), 2023. С. 95-99.
Серія/номер: Публічне управління та митне адміністрування;№ 2 (37), 2023
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена аналізу та дослідженню сучасного інвестиційного законодавства України, як одного з ефективних інструментів вдосконалення публічного управління інвестиційною діяльністю. В процесі даного дослідження використані наступні методи наукового пізнання, такі як: формально-юридичний метод, метод порівняння та метод системного аналізу. В статті розглянуто систему національного інвестиційного законодавства України, надано опис його характерним особливостям, а також надано характеристику ключовим нормативно-правовим актам в цій сфері, зокрема таким як: Закон України «Про інвестиційну діяльність», Закон України «Про режим іноземного інвестування», Закон України «Про зовнішньоекономічну діяльність» та іншим. Акцентовано увагу на важливості систематизації законодавства в інвестиційній сфері, шляхом його кодифікації. Запропоновано подальші шляхи вдосконалення національного інвестиційного законодавства, шляхом прийняття Інвестиційного Кодексу України, який повинен стати фундаментальним нормативно-правовим актом в сфері інвестиційної діяльності, норми якого будуть врегульовувати взаємовідносини між державою та бізнес-структурами, створювати прозору систему інвестування, сприяти створенню умов для трансформації інвестиційного клімату в Україні та для потужних капіталовкладень для іноземних інвесторів. Запропоновано орієнтовну структуру майбутнього Інвестиційногго Кодексу України. Проаналізовано приклад зарубіжного досвіду систематизацій інвестиційного законодавства, шляхом кодифікації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5895
ISSN: 2310-9653
Розташовується у зібраннях:2023/ №2(37)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
13.pdf309,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.