Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5804
Назва: Аналіз інноваційної екосистеми України: регіональний розріз
Автори: Литвиненко, О.Л.
Ключові слова: інноваційна екосистема
кластерний аналіз
інноваційна активність
регіон
інноваційна екосистема регіону
Дата публікації: 26-вер-2023
Видавництво: Видавничий дім "Інтернаука"
Бібліографічний опис: Литвиненко О.Л. Аналіз інноваційної екосистеми України: регіональний розріз. Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". Серія: "Економічні науки", №8, 2022.
Серія/номер: Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". Серія: "Економічні науки";№8, 2022
Короткий огляд (реферат): Відновлення економічної системи України на засадах інноваційності є головним стратегічним завданням сьогодення. Стратегія інноваційного розвитку України на період до 2030 року реалізується через низку заходів. Результатами реалізації стратегії буде збільшення частки інноваційної продукції в ВВП країни. Активізація процесів інноваційного розвитку в рамках національної інноваційної системи допоможе досягти поставленої мети. Базисом інноваційних перетворень виступає розвиток інноваційної екосистеми як на державному так і на регіональному рівні. Аналіз та розробка рекомендацій щодо оптимізації функціонування регіональних інноваційних екосистем є важливими завданнями сьогодення. Дана стаття присвячена аналізу стану розвитку інноваційної екосистеми України на регіональному рівні. В статті проаналізоване поняття інноваційної екосистеми. Інноваційна екосистема - це синергія держави, підприємницького та дослідницького середовища з використанням організаційних, нормативних, навчально-методичних та фінансових ресурсів і запровадження механізму передачі знань з метою трансформації в інноваційні продукти. В статті обґрунтовані методологічні засади виділення кластерів за рівнем розвитку регіональних інноваційних екосистем. Проведено процедуру кластерного аналізу регіонів України. Процедура аналізу включає виділення 9 аналітичних блоків, як складових регіональних інноваційних екосистем. Результатом застосування авторської методології стало утворення 6 кластерів регіональних інноваційних екосистем у відповідності до показників рівня інноваційної активності. Виокремлені регіони-лідери та регіони з низьким рівнем розвитку інноваційної екосистеми. Регіоном лідером за рівнем розвитку інноваційної екосистеми став м. Київ. Регіоном з низьким рівнем розвитку регіональної інноваційної екосистеми – Волинь.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5804
ISSN: 2709-5444
Розташовується у зібраннях:Кафедра підприємництва та економіки підприємств

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття Литвиненко.pdf440,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.