Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5798
Назва: Облік та відображення у фінансовій звітності інформації про забезпечення при переході на Міжнародні стандарти фінансової звітності (на прикладі підприємств гірничо-металургійного комплексу України)
Автори: Вакульчик, О.М.
Пасічник, К.С.
Ключові слова: трансформація фінансової звітності
забезпечення
ліквідація основних засобів
рекультивація земель
виплати персоналу
актуарні розрахунки
перше застосування МСФЗ
Дата публікації: 26-вер-2023
Видавництво: Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України
Бібліографічний опис: Вакульчик О.М., Пасічник К.С. Облік та відображення у фінансовій звітності інформації про забезпечення при переході на Міжнародні стандарти фінансової звітності (на прикладі підприємств гірничо-металургійного комплексу України). Облік і фінанси,№3 (77)’ 2017. С. 12-20.
Серія/номер: Облік і фінанси;№3 (77)’ 2017
Короткий огляд (реферат): Метою статті є розкриття особливостей бухгалтерського обліку та відображення у фінансовій звітності інформації про забезпечення при переході на МСФЗ підприємствами гірничо-металургійного комплексу України. Проведено аналіз інформації про забезпечення, яка розкрита у фінансовій звітності підприємств гірничо-металургійного комплексу України, складеній за національними та міжнародними стандартами на одну і ту ж саму дату. Виявлено, що основними видами довгострокових забезпечень, які підприємства гірничо-металургійного комплексу найчастіше нараховують при переході на МСФЗ, є забезпечення витрат на ліквідацію основних засобів та рекультивацію земельних ділянок, а також забезпечення на виплату пільгових пенсій. Розкрито особливості обліку таких забезпечень та відображення інформації про них у фінансовій звітності при першому застосуванні МСФЗ. На основі аналізу норм міжнародних стандартів обґрунтовано алгоритм визнання забезпечень. Доведено, що рішення про створення забезпечень має ґрунтуватись на аналізі особливостей законодавства, що стосується діяльності підприємства, його договірних відносин та майбутніх юридичних зобов’язань. Запропоновано форму тесту-аналізу для визначення необхідності нарахування певних видів забезпечень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5798
ISSN: 2518-1181
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, аудиту, аналізу і оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вакульчик_Облік і фінанси_77.pdf215,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.