Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5721
Назва: Державний аудит: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку
Автори: Васильєва, В.Г.
Книшек, О.О.
Карпенко, В.В.
Ключові слова: державний фінансовий контроль
державний аудит
аудит ефективності
контролюючі органи
бюджетні кошти
Дата публікації: 11-вер-2023
Видавництво: Придніпровська Державна академія будівництва та архітектури
Бібліографічний опис: Васильєва В.Г. Державний аудит: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку / В.Г. Васильєва, О.О. Книшек, В.В. Карпенко // Економічний простір, №126, 2017. С. 91-106.
Серія/номер: Економічний простір;№126, 2017
Короткий огляд (реферат): Ефективне використання бюджетних коштів залишається однією із важливих проблем виконання бюджету як для України, так і більшості країн світу. Реалізація ефективної політики у сфері державних фінансів посідає важливе місце у процесі регулювання економічного розвитку держави. Тільки належне застосування новітніх форм державного фінансового контролю, до яких відноситься державний аудит, в управлінні фінансовими ресурсами надасть можливість створити необхідні передумови для здійснення в державі ефективної економічної політики та забезпечить виконання бюджетних програм. В даній статті автори досліджують чинну систему фінансового контролю, акцентуючи увагу на державному аудиті. На основі аналізу основних законодавчих норм щодо здійснення державного фінансового контролю та інших нормативно-правових актів, які регулюють діяльність державного фінансового контролю, запропоновано шляхи вдосконалення нормативно-правового забезпечення державного аудиту. Виявлено відсутність єдиного системного правового регулювання державного фінансового контролю та вказано на необхідність перегляду методології контрольних заходів, нормативних актів, що регулюють державний аудит. На основі вивчення практичного досвіду визначено порядок організації та проведення державного аудиту. Наведено ряд основних напрямів удосконалення існуючої системи державного аудиту з метою покращення діяльності суб’єктів господарювання, забезпечення їх стабільності та ефективності функціонування. Перспективним подальшим напрямом дослідження є розробка і прийняття комплексу заходів з практичної реалізації державного аудиту відповідно до міжнародних стандартів, що призведе до ефективного і раціонального використання державних фінансів, які мають вирішальне значення для економічного розвитку України та суспільного добробуту її громадян.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5721
ISSN: 2224-6290
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, аудиту, аналізу і оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Книшек_Економічний простір_2017.pdf539,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.