Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5716
Назва: Актуальні проблеми адміністрування та управління митними платежами в сучасних умовах інтеграції
Автори: Тополенко, Н.М.
Субіна, Д.С.
Ключові слова: адміністрування митних платежів
управління митними платежами
митні платежі
митна вартість
податок на додану вартість
акцизний податок
мито
імпорт
класифікація товарів
законодавство
державний бюджет
митні органи
Дата публікації: 8-вер-2023
Видавництво: Мукачівський державний університет; Гельветика
Бібліографічний опис: Тополенко Н.М. Актуальні проблеми адміністрування та управління митними платежами в сучасних умовах інтеграції / Н.М. Тополенко, Д.С. Субіна // Економіка та суспільство, Випуск # 19 / 2018. С. 1364-1370.
Серія/номер: Економіка та суспільство;Випуск # 19 / 2018
Короткий огляд (реферат): У статті розкрито зміст та значення митних платежів у формуванні доходів державного бюджету та функції митного оподаткування. Визначено, що одним з пріоритетних завдань адміністрування митних платежів є розроблення заходів щодо протидії ухиленню від неправильного визначення митної вартості товарів та використання в роботі митними органами застарілого програмного забезпечення. Проаналізовано рівень надходження митних платежів до Державного бюджету України. Визначено, що в структурі загальних надходжень до Державного бюджету України у 2017 році митні платежі займають близько 42%. Запропоновано вжиття організаційних заходів щодо оновлення автоматизації митних платежів на митниці, які полягають в оновленні програмного забезпечення митних органів в Україні для формування власної бази даних про нарахування та сплату митних платежів до Державного бюджету України. Проаналізувавши стан адміністрування митних платежів в Україні, можемо відзначити важливу роль вітчизняних митних органів зокрема та митної системи загалом у забезпеченні надходжень до Державного бюджету України. Протягом досліджуваного періоду найбільша частка в структурі митних платежів припадає на податок на додану вартість (далі – ПДВ), що підтверджує його фіскальну зорієнтованість.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5716
ISSN: 2524-0072
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, аудиту, аналізу і оподаткування



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.