Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5710
Назва: Оцінка та аналіз податкового потенціалу підприємства за даними фінансової звітності
Автори: Фесенко, В. В.
Тищенко, А.О.
Ключові слова: податковий потенціал регіону
податковий потенціал підприємства
податок на прибуток
протидія ухиленню від сплати податків
коефіцієнт тіні
фактори податкового потенціалу підприємства
Дата публікації: 8-вер-2023
Видавництво: Гельветика
Бібліографічний опис: Фесенко В. В. Оцінка та аналіз податкового потенціалу підприємства за даними фінансової звітності / В. В. Фесенко, А. О. Тищенко // Молодий вчений. - 2017. - № 9. - С. 571-576.
Серія/номер: Молодий вчений;№ 9 (49), 2017
Короткий огляд (реферат): В статті проаналізовано тлумачення податкового потенціал у регіону та на основі теоретичних знань, розроблено поняття «податкового потенціалу підприємств. Сформовано основні чинники, що впливають на податковий потенціал підприємств та фактори його формування та розроблено формулу для обчис- лення податкового потенціалу підприємства з урахування статистичних даних фінансової та податкової звітності. Запропоновано використання коефіцієнта тіні та ступеня довіри до платників податків; проаналізовано підприємства машинобудівельної галузі ПАТ «Алчевський машинобудівельний комбінат», ПАТ «Електродвигун», ПАТ «Турбоатом». Розраховано фактичні та прогнозовані суми податку на прибуток в 2013-2017 роках з урахуванням податкового потенціалу підприємств; проаналізовано фінансовий стан та платоспроможність підприємств з урахуванням показника податкового потенціалу та обчислено планові суми надходжень до бюджету у якості податку на прибуток. Запропоновано використати податковий потенціал підприємства як новий захід протидії ухиленню від сплати податків.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5710
ISSN: 2313-2167
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, аудиту, аналізу і оподаткування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фесенко Оцінка та аналіз податкового потенціалу.pdf346,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.