Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5626
Назва: Проєктування та розробка web-сервісу для генерування та розсилки pdf-документів
Автори: Олексійчук, Ю. Ф.
Ольховська, О. В.
Ольховський, Д. М.
Орлова, Д. І.
Ключові слова: генерація pdf
web-сервіс
java
smpt
spring
Дата публікації: 21-сер-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Олексійчук Ю. Ф. Проєктування та розробка web-сервісу для генерування та розсилки pdf-документів / Ю. Ф. Олексійчук, О. В. Ольховська, Д. М. Ольховський, Д. І. Орлова // Системи та технології, № 1 (65), 2023. С. 39-45.
Серія/номер: Системи та технології;№ 1 (65), 2023
Короткий огляд (реферат): В роботі розглядається проєктування та розробка web-сервісу для автоматичної генерації, розсилки на email та перевірки PDF-сертифікатів або інших PDF-документів, який може працювати незалежно або в інтеграції з іншими програмними продуктами. Задача генерації PDF-документу реалізується з допомогою бібліотеки iText, що дозволяє створювати файли різними способами. В цьому проєкті PDF-файли генеруються на основі HTML-шаблонів, що дозволяє просто створювати документи різної розмітки та різного оформлення. Для розсилки електронних листів використовується SMPT-сервер від GMail. Створення листів здійснюється з допомогою бібліотеки JavaMailSender. Для перевірки PDF-сертифікату на справжність є дві можливості. Можна перейти по посиланню, яке розміщене на сертифікаті. У випадку, якщо інформація про такий документ є в базі даних, буде виводитися назва заходу та ім’я учасника. Якщо інформації в базі даних немає, то буде виведена інформація про це. Інший спосіб – введення коду з документу в спеціальне поле на web-сторінці. Програмний продукт розроблений у вигляді web-сервісу, що реалізує підхід REST. Проєкт реалізований на мові програмування Java з використанням сімейства фреймворків Spring: Spring Boot, Spring Data JPA, Spring Web, Spring Security. Проєкт реалізує патерн проєктування Controller-Service-Repository і складається із відповідних рівнів. На рівні entity описані сутності з бази даних у вигляді об’єктів. Тобто для кожної із таблиць в базі даних створений клас, поля якого відповідають атрибутам таблиці. На рівні репозиторію описуються запити до бази даних з використанням інтерфейсу JpaRepository. Логіка роботи web-сервісу реалізована на рівні сер-вісів. Для виконання кожної із задач написаний окремий клас-сервіс або кілька класів, якщо задача велика і її доцільно розбити на підзадачі. REST-контролери відповідають за зовнішній інтерфейс. Для кожної із дій, які може здійснити користувач або інший застосунок, буде створена окрема адреса доступу (endpoint). Основні дії: створення заходу, отримання списку заходів, видалення заходів, додавання інформації про учасника заходу, отримання списку учасників, генерація сертифікатів, розсилка сертифікатів, автентифікація користувачів, перевірка наявності сертифіката по унікальному коду. Web-сервіс має простий інтерфейс користувача у вигляді web-сторінки, на якій можна перевірити сертифікат на справжність. Для роботи адміністраторів створений кабінет за допомогою бібліотеки Swagger.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5626
ISSN: 2521-6643
Розташовується у зібраннях:2023/1(65)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
103-Текст статті-194-1-10-20230714.pdf623,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.