Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5616
Назва: Особливості сучасного транспортно-експедиторського бізнесу
Автори: Разумова, К. М.
Новальська, Н. І.
Клименко, В. В.
Ключові слова: експедитор
транспортно-експедиторський бізне
вантажні перевезення
транзит
транс-портна інфраструктура,
митні пункти пропуску
Дата публікації: 21-сер-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Разумова К. М. Особливості сучасного транспортно-експедиторського бізнесу / К. М. Разумова, Н. І. Новальська, В. В. Клименко // Системи та технології, № 1 (65), 2023. С. 124-130.
Серія/номер: Системи та технології;№ 1 (65), 2023
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена дослідженню особливостей транспортно-експедиторського бізнесу в Україні. Досліджено, що діяльність сучасних транспортно-експедиторських підприємств спрямована на комплексне обслуговування клієн-тів задля інтегрованого задоволення їхніх потреб (зменшення ризику втрати або пошкодження вантажу, мінімізації фінансових та часових витрат відправника на транспортування вантажу).Визначено, що останніми роками розвиток транспортно-експедиторського бізнесу відбувався в умовах світової гло-балізації виробництва та розподілу; формування організаційних та нормативно-правових засад діяльності експедиторів; інтеграції видів транспорту та розвитку інтермодальних та мультимодальних технологій транспортування; формування сучасної концепції складського обслуговування; інтеграції матеріальних потоків в системі міжнародного руху товарів. Обґрунтовано, що організація діяльності транспортних експедиторів здійснюється як у відповідності до нормативно-пра-вових актів, так і в межах саморегулівних організацій, які об’єднують професіоналів транспортно-логістичного бізнесу, розробляють стандарти, норми та правила роботи експедиторів, відстоюють їх інтереси. Виявлено, що наявність широкої та розвиненої мережі експедиторських компаній є невід’ємною частиною інфраструктури транспортних систем.Окрему увагу приділено виявленню проблем і особливостей діяльності транспортно-експедиторських компаній в умовах повномасштабної російської агресії. У цей час український транспортно-експедиторський бізнес зіштов-хнувся з численними негативними факторами, зокрема припинення авіасполучення, блокування портів, черги на кор-доні, руйнування вітчизняної транспортної інфраструктури та неготовність інфраструктури країн Східної Європи до нових форматів роботи з Україною.Нині в Україні відбуваються процеси, які сприяють відновленню транспортної інфраструктури, покращенню організації транспортно-експедиторської та логістичної діяльності, розробляються нові логістичні шляхи та відновлю-ються старі для транспортування вантажів в міжнародному сполученні, розвивається прикордонна інфраструктура.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5616
ISSN: 2521-6643
Розташовується у зібраннях:2023/1(65)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
114-Текст статті-214-1-10-20230714.pdf981,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.