Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5613
Назва: Спортивне харчування молодих спортсменів в аналогічних засобах розміщення готельного господарства України
Автори: Погребняк, А. В.
Язіна, В. А.
Сабіров, О. В.
Марков, І. Ю.
Ключові слова: аналогічні засоби розміщення
бази відпочинку
літні табори
молоді спортсмени
правильне харчування
спортивне харчування
Дата публікації: 21-сер-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Погребняк А. В. Спортивне харчування молодих спортсменів в аналогічних засобах розміщення готельного господарства України / А. В. Погребняк, В. А. Язіна, О. В. Сабіров, І. Ю. Марков // Системи та технології, № 1 (65), 2023. С. 147-153.
Серія/номер: Системи та технології;№ 1 (65), 2023
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто літні табори та бази відпочинку, що є популярними місцями для проведення тренувань для молодих спортсменів. Але якщо не дотримуватись певних правил щодо спортивного харчування, можна зіпсувати всю роботу, яку вони зробили протягом року. Спортивне харчування включає в себе правильний баланс білків, жирів та вуг-леводів, а також вітамінів та мінералів.Діти та підлітки, які займаються спортом в літній період, зазвичай перебувають на тренуваннях та змаганнях довше, ніж у звичайному режимі. Тому важливо забезпечити їм належне спортивне харчування для підтримки енерге-тичних потреб організму та забезпечення необхідних вітамінів та мінералів.Перш за все, слід звернути увагу на раціон та дотримуватись правильного співвідношення білків, жирів та вуг-леводів. Білки потрібні для підтримки м’язової маси та відновлення тканин після тренувань. Жирі дають енергію та впливають на гормональний баланс. Вуглеводи є головним джерелом енергії для організму. Важливо включати до раціону продукти, що містять різноманітні білки (рибу, м’ясо, яйця, сою, тофу, гречку, бобові), жирні кислоти (рибу, оливкову та лляну олію, насіння та горіхи) та вуглеводи (овочі, фрукти, каші).Зважаючи на те, що діти та підлітки перебувають у стадії активного зростання та розвитку, важливо забезпечити достатню кількість енергії та поживних речовин, необхідних для росту та розвитку організму. Наші дослідження показали, що витрати енергії дітей та підлітків можуть значно відрізнятися в залежності від віку, статі, ваги та рівня фізичної активності. Тому важливо враховувати ці особливості при розробці індивідуальних раціонів для кожного спортсмена.Раціон спортсмена повинен містити достатню кількість білків, які є основою для будівництва та ремонту м’язової тканини. Рекомендована кількість білка для дітей та підлітків становить від 1,0 до 1,5 грамів на кілограм маси тіла на день, залежно від рівня фізичної активності. Найкращі джерела білка – м’ясо, риба, молочні продукти, яйця та соя.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5613
ISSN: 2521-6643
Розташовується у зібраннях:2023/1(65)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
118-Текст статті-220-1-10-20230714.pdf876,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.