Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5570
Назва: Аналіз розподілу видатків між закладами вищої освіти на основі формули
Автори: Григораш, О. В.
Григораш, Т. Ф.
Ченцов, В. В.
Ключові слова: вища освіта
видатки державного бюджету
розподіл видатків
формула розподілу
заклади вищої освіти (ЗВО)
контингент здобувачів освіти
Дата публікації: 9-сер-2023
Видавництво: Одеський національний університет ім. І.І. Мечникова
Бібліографічний опис: Григораш О. В., Григораш Т. Ф., Ченцов В. В. (2021). Аналіз розподілу видатків між закладами вищої освіти на основі формули. Вісник Одеського національного університету. Економіка, 4 (89)
Серія/номер: Вісник Одеського національного університету. Серія: Економіка;2021, № 4 (89)
Короткий огляд (реферат): У статті визначено, що перешкодами для ефективного розвитку вищої освіти в Україні є недостатній обсяг видатків та неефективний механізм розподілу фінансових ресурсів. Дано оцінку ефективності запровадженого у 2020 р. формульного підходу до розподілу видатків державного бюджету між закладами вищої освіти, що включає три складові: обсяг фінансування стабільної діяльності, обсяг фінансування, що надається залежно від показників діяльності, та резерв. З одного боку, формула підвищила рівень прозорості розподілу та надала можливість враховувати результати діяльності при визначенні обсягу фінансування, з іншого боку, легалізувала механізм перерозподілу ресурсів, у результаті якого левова частка видатків зосереджується у закладах освіти м. Києва, Харкова та Львова. Завдяки внесеним змінам до Формули у 2021 р., підвищено обсяги фінансування стабільної діяльності за рахунок скорочення обсягів фінансування за результатами діяльності, що сприяло скороченню обсягів перерозподілу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5570
ISSN: 2304-0920
2664-696X
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів, банківської справи та страхування

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
16.pdf327,03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.