Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/5562
Название: | Концепції конкуренції як ключова складова наукового забезпечення формування конкурентоспроможності продукції тваринництва |
Авторы: | Перегуда, Ю.А. |
Ключевые слова: | конкурентоспроможність конкуренція продукція тваринництва тваринництво формування конкурентоспроможності продукції |
Дата публикации: | 8-авг-2023 |
Издательство: | Університет митної справи та фінансів |
Библиографическое описание: | Перегуда Ю.А. Концепції конкуренції як ключова складова наукового забезпечення формування конкурентоспроможності продукції тваринництва / Ю.А. Перегуда // Науковий погляд: економіка та управління, № 2 (82) / 2023. С. 17-21. |
Серия/номер: | Науковий погляд: економіка та управління;№ 2 (82) / 2023 |
Аннотация: | У науковій статті доведена важливість дослідження концепцій конкуренції в межах забезпечення формування конкурентоспроможності українського тваринництва та продукції українського тваринництва. Визначено п’ять базових концепцій конкуренції: «Змагання, як статичний стан», «Конкуренція, як процес суперництва», «Алмаз Портера», РАМ, ІІТ. Надано теоретичну характеристику наведеним базовим концепціям конкуренції за сукупністю ознак, таких як: рівні використання концепції (світовий, міжнародний, національний, галузевий/регіональний, окреме підприємство/окреме домашнє господарство); підприємства, що можуть використовувати концепцію; поведінка конкурентів; поведінка споживачів; поведінка інших учасників ринку; ключові умови використання концепції (ключові умови конкуренції); ключовий критерій формування конкурентоспроможності; можливості використання у тваринництві (макро – національний рівень; мезо – галузевий та регіональний рівень; мікро – окремі підприємства та домашні господарства). Додатково визначено позитивні та негативні сторони використання кожної з визначених п’яти концепцій конкуренції для формування конкурентоспроможності українського тваринництва та продукції українського тваринництва. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5562 |
ISSN: | 2521-666X 2706-9079 |
Располагается в коллекциях: | 2023/2 (82) |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
5.pdf | 381,44 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.