Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://212.1.86.13:8080/xmlui/handle/123456789/5559
Назва: | Особливості комерціалізації селекційних досягнень у науково-дослідних установах |
Автори: | Воленщук, Н.А. Жук, Н.Л. |
Ключові слова: | комерціалізація інтелектуальна власність сорт рослин роялті паушальний платіж ліцензійний договір |
Дата публікації: | 8-сер-2023 |
Видавництво: | Університет митної справи та фінансів |
Бібліографічний опис: | Воленщук Н.А. Особливості комерціалізації селекційних досягнень у науково-дослідних установах / Н.А. Воленщук, Н.Л. Жук // Науковий погляд: економіка та управління, № 2 (82) / 2023. С. 34-41. |
Серія/номер: | Науковий погляд: економіка та управління;№ 2 (82) / 2023 |
Короткий огляд (реферат): | В статті систематизовано концептуальні засади комерціалізації об’єктів права інтелектуальної власності науководослідних установ аграрної сфери. Доведено, що залучення інтелектуальної власності в господарський оборот здійснюється на засадах її комерціалізації, в процесі якої результати науково-дослідних розробок перетворюються в інноваційні продукти та реалізуються на ринку з метою отримання прибутку. Запропоновано модель вибору методів комерціалізації селекційних досягнень науково-дослідними установами аграрної сфери. Окреслено переваги та ризики процесу ліцензування селекційних досягнень для ліцензіара та ліцензіата. Надано характеристику основним видам ліцензійних платежів, які передбачені як винагорода за право користування об’єктами інтелектуальної власності. Удосконалено методику контролю збору роялті з боку ліцензіара за надання прав використання інтелектуальних продуктів ліцензіатом. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5559 |
ISSN: | 2521-666X 2706-9079 |
Розташовується у зібраннях: | 2023/2 (82) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
8.pdf | 459,91 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.