Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5479
Назва: Державна служба: проблеми адміністративно-правового регулювання її проходження в органах судової влади
Автори: Мінка, Т. П.
Ключові слова: государственная служба
судебная власть
прохождение государственной службы
административно-правовое регулирование
государственный служащий
Дата публікації: 7-чер-2023
Видавництво: Науково-освітній інноваційний центр суспільних трансформацій
Бібліографічний опис: Мінка Т. П. Державна служба: проблеми адміністративно-правового регулювання її проходження в органах судової влади / Т. П. Мінка // Проблеми сучасних трансформацій. Серія: право, публічне управління та адміністрування, № 2. 2021.
Серія/номер: Проблеми сучасних трансформацій. Серія: право, публічне управління та адміністрування;№ 2. 2021
Короткий огляд (реферат): У статті досліджується проблема адміністративно-правового регулювання проходження державної служби в органах судової влади. Детально проаналізовано адміністративно-правового законодавства про державну службу в органах судової влади. Запропоновано шляхи покращення адміністративно-пра- вового регулювання державної служби в органах судової влади. Автором встановлено, що існуюче зако- нодавство, яке регулює державну службу в органах судової влади не можна говорити про те, що воно вирішує всі питання державної служби. В цій статті обґрунтовано, що з метою покращення норма- тивно-правового регулювання державної служби в органах судової влади необхідно покращити під- законну правотворчість у напрямку уніфікації підзаконних правових актів, узгодити їх положення між собою шляхом вилучення банкетних та дублюючих норм. Звернуто увагу на те, що потребує уніфіка- ції та законодавчого регулювання: ситуація з визначенням кваліфікаційних вимог до претендентів на посади державної служби в органах судової влади з особливостей посади та обов’язків за цією посадою. Ключові слова: державна служба, судова влада, проходження державної служби, адміністративно-правове регулювання, державний службовець. В статье исследуется проблема административно-правового регулирования прохождения государствен- ной службы в органах судебной власти. Подробно проанализировано административно-правовое законодательство о государственной службе в органах судебной власти. Предложены пути улучшения административно-правового регулирования государственной службы в органах судебной власти. Автором установлено, что существующее законодательство, регулирующее государственную службу в органах судебной власти, нельзя говорить о том, что оно решает все вопросы государственной службы. В этой статье обосновано, что с целью улучшения нормативно-правового регулирования государственной службы в органах судебной власти необходимо улучшить подзаконное правотворчество в направлении унификации подзаконных правовых актов, согласовать их положение между собой путем изъятия банкетных и дублирующих норм. Обращено внимание, что требует унификации и законодательного регулирования: ситуация с определением квалификационных требований к претендентам на должности государственной службы в органах судебной власти по особенностям должности и обязанностям по этой должности.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5479
ISSN: 2786-5746
Розташовується у зібраннях:Кафедра публічного та приватного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Минка2.pdf180,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.