Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5473
Назва: Суб’єкти публічного адміністрування закладами фахової передвищої освіти в Україні
Автори: Приймаченко, Д. В.
Лютіков, П. С.
Ключові слова: публічне адміністрування
суб’єкти публічного адміністрування
сфера освіти
фахова передвища освіта
законодавство в сфері освіти
Дата публікації: 7-чер-2023
Видавництво: Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара
Бібліографічний опис: Приймаченко Д. В. Суб’єкти публічного адміністрування закладами фахової передвищої освіти в Україні / Д. В. Приймаченко, П. С. Лютіков // Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції, № 5. 2022. С. 140-147.
Серія/номер: Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції;№ 5. 2022
Короткий огляд (реферат): Актуальність обраної теми обумовлена з одного боку, доцільністю запровадженням інноваційного міжнародного досвіду в процес публічного адміністрування в сфері освіти, а з іншого – потребою удосконалення суб’єктного складу публічного адміністрування в сфері фахової передвищої освіти, з’ясування обсягу їх компетенції та співвідношення владних повноважень. Мета презентованої статті полягає в тому, щоб на основі комплексного аналізу теоретичних засад адміністративно-правової науки, норм чинного законодавства в сфері освіти, правозастосовної діяльності, встановити систему суб'єктів публічного адміністрування, визначити їх роль в процесі реалізації законів та інших нормативно-правових актів в освітній сфері, виявити вади правового регулювання та сформулювати науково обґрунтовані пропозиції щодо їх подолання. Відповідно до сформульованої мети визначено наступні задачі: проаналізувати законодавчі актив сфері освіти та встановити інституційний механізм публічного адміністрування в досліджуваній сфері; визначити поняття публічного адміністрування в сфері фахової передвищої освіти; дослідити правові та організаційні засади функціонування суб'єктів публічного адміністрування в сфері фахової передвищої освіти: сучасний стан та перспективи; сформулювати пропозиції щодо удосконалення національного законодавства в сфері освіти. Методологічне підґрунтя дослідження становить цілісна та узгоджена система методів, способів та прийомів наукового пізнання, що дозволила проаналізувати обране правове явище у єдності його соціального змісту та юридичної форми. Усвідомлення колізійних питань функціонування системи суб'єктів публічного адміністрування в сфері фахової передвищої освіти та пропоновані зміни до чинного законодавства в сфері освіти дозволять удосконалити інституційний механізм публічного адміністрування в сфері освіти. В результаті це дозволить визначити роль окремих суб'єктів в системі публічного адміністрування в сфері фахової передвищої освіти, з’ясувати обсягу їх компетенції та співвідношення владних повноважень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5473
ISSN: 2664-6226
Розташовується у зібраннях:Кафедра публічного та приватного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Актуальні 2022 ДВП_Лютіков.pdf297,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.