Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5458
Назва: Адміністративна відповідальність юридичних осіб за порушення митних правил
Автори: Ліпинський, В. В.
Лютіков, П. С.
Ключові слова: адміністративна відповідальність юридичних осіб
порушення митних правил
суб’єкти відповідальності за порушення митних правил
стаття 7 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод
Дата публікації: 5-чер-2023
Видавництво: Державний вищий навчальний заклад «Ужгородський національний університет»
Бібліографічний опис: Ліпинський В. В. Адміністративна відповідальність юридичних осіб за порушення митних правил / В. В. Ліпинський, П. С. Лютіков // Науковий вісник Ужгородського національного університету: Серія Право, Випуск 65, 2021. С. 238-241.
Серія/номер: Науковий вісник Ужгородського національного університету: Серія Право;Випуск 65, 2021
Короткий огляд (реферат): У світлі рекомендацій авторитетних міжнародних організацій та практики міжнародних судових установ, найкращого досвіду зарубіжних країн та передових напрацювань доктрини адміністративного права автор обґрунтовує необхідність позитивного законодавчого рішення щодо питання про відповідальність юридичних осіб за порушення митних правил, адже закріплена митним законодавством неможливість притягнення юридичних осіб до відповідальності за порушення митних правил негативно впливає на ефективність інституту відповідальності за порушення вимог митного законодавства, розриваючи правовий зв’язок між вигодонабувачем порушення митних правил та самим митним правопорушенням, ускладнюючи розслідування порушення митних правил та встановлення осіб, що є винуватими у його вчиненні та мають понести правові наслідки вчинення порушення митних правил, а також позбавляючи юридичних осіб правових процедурних гарантій, незважаючи на те, що більшість примусових заходів у рамках розслідування та розгляду справи про порушення митних правил зачіпають права та законні інтереси відповідних юридичних осіб. Встановлення відповідальності юридичних осіб за порушення митних правил та визнання їх учасниками проваджень у справах про порушення митних правил забезпечить застосування пропорційних адміністративно-правових наслідків порушення митних правил до належного суб’єкта, який поліпшує свій фінансовий стан внаслідок вчинення адміністративного правопорушення особами із тісним правовим зв’язком із ним та ідентичними інтересами, а також належну реалізацію юридичними особами процедурних прав та гарантій під час розслідування та розгляду справ про порушення митних правил, у яких може мати місце застосування примусових процедурних заходів, що зачіпають права та законні інтереси юридичних осіб, пов’язаних з відповідним порушенням вимог митного законодавства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5458
ISSN: 2307-3322
Розташовується у зібраннях:Кафедра публічного та приватного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
NVUzhNU_65 Ужгород № 65 2021-238-241.pdf756,98 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.