Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5432
Назва: Foreign experience and improvement of administrative and legal principles of environmental protection
Автори: Tylchyk, V.
Leheza, Ye.
Ключові слова: адміністративно-правове регулювання охорони навколишнього середовища
екологічна політика
охорона навколишнього середовища
міжнародний досвід
контроль забруднення
Дата публікації: 1-чер-2023
Видавництво: Національний університет «Одеська юридична академія»
Бібліографічний опис: Tylchyk V. Foreign experience and improvement of administrative and legal principles of environmental protection / V. Tylchyk, Ye. Leheza // Юридичний вісник, 2022/5. С.177-189.
Серія/номер: Юридичний вісник;2022/5
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження є виявлення міжнародної практики, кримінально-правової охорони та системи покарань за екологічні злочини у сфері охорони навколишнього природного середовища. Аналіз екологічної ситуації в Україні свідчить про те, що кризові явища, які спостерігаються у сфері охорони навколишнього природного середовища протягом останніх десятиліть, не тільки не подолані, а й загострюються, незважаючи на вжиті заходи. Все більшу небезпеку у зв’язку з екологічною кризою становлять злочини, які завдають значної шкоди навколишньому середовищу, дестабілізуючи і без того напружену екологічну ситуацію. До найважливіших завдань, які слід виділити в цьому контексті, можна віднести розвиток напрямків кримінально-правової охорони довкілля. Для ефективного удосконалення сучасного українського кримінального законодавства, яке регулює відповідальність у сфері охорони навколишнього природного середовища, необхідний постійний моніторинг та проведення порівняльного аналізу природоохоронного законодавства іноземних держав.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5432
ISSN: 2664-6277
Розташовується у зібраннях:Кафедра публічного та приватного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5_2022.pdf2,63 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.