Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5428
Назва: Передумови законодавчого закріплення процедури банкрутства фізичної особи: український та європейський досвід
Автори: Зуєва, О.
Ключові слова: банкрутство
боржник
фізична особа
Дата публікації: 31-тра-2023
Видавництво: Pan-European University Faculty of Law; Uzhhorod National University Faculty of Law
Бібліографічний опис: Зуєва О. Передумови законодавчого закріплення процедури банкрутства фізичної особи: український та європейський досвід / Visegrad Journal on Human Rights, № 6 (volume 3) 2019. С. 78-83.
Серія/номер: Visegrad Journal on Human Rights;№ 6 (volume 3) 2019
Короткий огляд (реферат): Однією з найбільш обговорюваних новел у вітчизняному законодавстві є впровадження процедури банкрутства щодо фізичної особи, яка передбачена Кодексом України з процедур банкрутства, який набрав чинності 21 жовтня 2019 р. (далі – Кодекс про банкрутство). Застосування процедури банкрутства саме до фізичних осіб – боржників дає змогу не уникнути виконання зобов’язань, а добровільно, якщо вже не попередити власну неплатоспроможність, спробувати оздоровити фінансове становище та встановити порядок сплати боргів з урахуванням реальних можливостей. Банкрутство фізичної особи є новелою вітчизняного законодавства, тому не можна визначити недо- ліки правового регулювання цієї процедури, оцінити доцільність певних положень у Кодексі про банкрутство, прогнозувати корисність для боржників та кредиторів її застосування та наслідків тощо. На даному етапі можна лише дослідити передумови введення процедури банкрутства фізичної особи та порівняти із країнами, у яких вона застосовується більш тривалий час, оскільки причини формують власне й наслідки. Тобто умови, за яких вводиться правове регулювання певних відносин, безпосередньо впливають на його мету та зміст. У контексті євроінтеграції національного законодавства для порівняння доцільно звернутись до країн Європи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5428
ISSN: 1339-7915
Розташовується у зібраннях:Кафедра публічного та приватного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vyshegrad-6_2019_Tom-3-78-83.pdf366,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.