Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5372
Назва: Правове забезпечення реалізації міжнародних зобов’язань України в сфері зовнішньоекономічної діяльності
Автори: Приймаченко, Д. В.
Приймаченко, Д. Д.
Ключові слова: міжнародні зобов’язання України
зовнішньоекономічна діяльність
митне регулювання
імплементація норм міжнародних актів
митні конвенції
митне законодавство
митна справа
митні органи
Дата публікації: 24-тра-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Приймаченко Д. В. Правове забезпечення реалізації міжнародних зобов’язань України в сфері зовнішньоекономічної діяльності / Д. В. Приймаченко, Д. Д. Приймаченко // Правова позиція, № 1 (38), 2023. С. 59-65.
Серія/номер: Правова позиція;№ 1 (38), 2023
Короткий огляд (реферат): В умовах глобалізаційних та євроінтеграційних процесів, підґрунтям яких переважно є відносини міжнародної економічної інтеграції та співпраці, участь в яких бере Україна, як суверенна держава, необхідним стає формування ефективного механізму правового регулювання зовнішньоекономічних відносин відповідно до міжнародних норм та стандартів, з урахуванням актуальних потреб національної економіки. Мета презентованої статті полягає в тому, щоб на основі комплексного аналізу теоретичних засад господарсько-правової науки, митного права, норм міжнародного права, чинного національного законодавства, правозастосовної діяльності, виявити колізії правового регулювання механізму реалізації міжнародних зобов’язань України в сфері зовнішньоекономічної діяльності та сформулювати науково обґрунтовані пропозиції щодо удосконалення національного митного законодавства. Відповідно до сформульованої мети визначено наступні задачі: розкрити правову природу та зміст міжнародних зобов’язань України в сфері зовнішньоекономічної діяльності; сформулювати пропозиції щодо удосконалення національного митного законодавства. Методологічне підґрунтя дослідження становить цілісна та узгоджена система методів, способів та прийомів наукового пізнання, що дозволила проаналізувати обране правове явище у єдності його соціального змісту та юридичної форми.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5372
ISSN: 2521-6473
Розташовується у зібраннях:2023/1(38)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11.pdf404,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.