Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5368
Назва: Забезпечення роботи Служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя
Автори: Маслова, А. Б.
Ключові слова: дисциплінарні інспектори
Вища рада правосуддя
Служба дисциплінарних інспекторів
державна служба
судді
Дата публікації: 24-тра-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Маслова А. Б. Забезпечення роботи Служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя / А. Б. Маслова // Правова позиція, № 1 (38), 2023. С. 38-42.
Серія/номер: Правова позиція;№ 1 (38), 2023
Короткий огляд (реферат): Присвячено аналізу проблем та неузгодженостей норм законодавства, що перешкоджають забезпеченню початку конкурсу на посади дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя, а також усуненню окремих неузгодженостей, що містяться в діючій процедурі здійснення дисциплінарного провадження щодо судді. Вища рада правосуддя стала інституцією, яка впливає на загальне розуміння громадянами та користувачами судових послуг, що таке належна поведінка суддів і суддівська доброчесність. Водночас, розвиток дисциплінарної практики стосовно суддів сприяє послідовному впровадженню стандартів етичної поведінки та професіоналізму суддів, а також є превентивним заходом для запобігання порушенням з боку суддів. Як наслідок, від цього значною мірою залежить підтримання довіри суспільства до судової влади та захист репутації суду і суддів. На важливість формування єдиної та послідовної дисциплінарної практики, яка б надавала вчасну і об’єктивну оцінку порушенням суддів та забезпечувала застосування пропорційних дисциплінарних стягнень, неодноразово звертали увагу представники експертної спільноти та громадських організацій, як і на важливість постійного моніторингу рішень Вищої ради правосуддя та її Дисциплінарних палат в дисциплінарних справах стосовно суддів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5368
ISSN: 2521-6473
Розташовується у зібраннях:2023/1(38)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
7.pdf356,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.