Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5355
Назва: Кадрова політика та корпоративна культура податкових органів: досвід України та країн ЄС
Автори: Івашова, Л. М.
Ємельянов, В. М.
Ключові слова: розвиток персоналу
кадрова політика
кадрове забезпечення
професійні компетенції податківців
принципи корпоративної культури
корпоративні цінності в податкових органах
Дата публікації: 24-тра-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Івашова Л. М. Кадрова політика та корпоративна культура податкових органів: досвід України та країн ЄС / Л. М. Івашова, В. М. Ємельянов // Публічне управління та митне адміністрування, № 4 (35), 2022. С. 79-84.
Серія/номер: Публічне управління та митне адміністрування;№ 4 (35), 2022
Короткий огляд (реферат): У роботі висвітлюються проблеми та перспективи розвитку кадрової політики в податковій службі. Авторами обґрунтовано, що реалізація державної податкової політики значною мірою залежить від стану розвитку та реалізації кадрової політики в державній податковій службі. Означено актуальність і цільову спрямованість реформування податкової системи на засадах європейського підходу до кадрового забезпечення. Зазначено, що такий підхід передбачає: відкритість і прозорість реформ, розвиток партнерських відносин й ефективної співпраці між державними податковими органами та бізнесом; високий рівень моральних та етичних норм відносин між сторонами. Визначено основні подібні риси та відмінності у формуванні й функціонуванні податкової системи України та країн ЄС з реалізації податкової політики. Означено пріоритетні напрями розвитку кадрової політики у податковій сфері, а також основні завдання та функції Департаменту кадрового забезпечення та розвитку персоналу державної податкової служби України. Висвітлено ключові корпоративні цінності державної податкової служби, що визначені за результатами бліц-опитування працівників податкових органів проведеного у межах заходів з реалізації Концепції розвитку корпоративної культури. До таких цінностей віднесено: прозорість, технологічність, взаємодія з платниками податків, професіоналізм, командна робота, дотримання законів і правил, лідерство. Запропоновано до переліку означених корпоративних цінностей додати патріотизм, компетентність та порядність (некорумпованість).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5355
ISSN: 2310-9653
Розташовується у зібраннях:2022/ №4(35)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12.pdf352,72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.