Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5353
Назва: Механізми убезпечення у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій в Україні
Автори: Лопушинський, І. П.
Ключові слова: національна безпека
свобода совісті
релігійні організації
механізми забезпечення національної безпеки
унормування національного законодавства
Дата публікації: 24-тра-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Лопушинський І. П. Механізми убезпечення у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій в Україні / І. П. Лопушинський // Публічне управління та митне адміністрування, № 4 (35), 2022. С. 66-74.
Серія/номер: Публічне управління та митне адміністрування;№ 4 (35), 2022
Короткий огляд (реферат): У статті висвітлено чинні законодавчі норми щодо забезпечення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій; ситуація навколо ворожої діяльності в нашій країні, так званої УПЦ, а по суті Російської православної церкви в Україні; визначено особливості діяльності іноземних релігійних організацій на території України щодо запобігання загрозам національній безпеці України та забезпечення порядку, зокрема у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій, у тому числі шляхом заборони діяльності окремих релігійні організації. Автором запропоновано особливості найменування православних релігійних організацій з урахуванням Патріаршого та Синодального Томосу, наданого Православній Церкві України та Українській державі. Для досягнення цієї мети пропонується встановити основні критерії заборони діяльності окремих релігійних організацій, правові наслідки заборони діяльності іноземних релігійних організацій, а також передбачити правила найменування релігійних організацій, врахувати Патріарший і Синодальний Томос, наданий Українській Православній Церкві (Православній Церкві України) та Українській державі. Проаналізовано перспективи законодавчого врегулювання окремих норм нормативно-правових актів України щодо забезпечення свободи совісті та діяльності релігійних організацій, які були спричинені повномасштабною агресією Російської Федерації проти України. Окрім того автором надано рекомендації щодо вдосконалення механізмів національної безпеки у сфері свободи совісті та нормалізації діяльності релігійних організацій в Україні. Зокрема, з урахуванням потреби захисту національних інтересів України в умовах агресії з боку РФ та потреби розвитку української нації, історичної ідентичності та національних традицій запропоновано забезпечити повноцінний розвиток ПЦУ, закріпити належний їй статус та передати відповідне майно та насамперед заборонити діяльність так званої УПЦ (по факту – РПЦвУ).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5353
ISSN: 2310-9653
Розташовується у зібраннях:2022/ №4(35)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
10.pdf380,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.