Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5344
Назва: Інформаційні механізми антикризового управління
Автори: Лукашова, Є. В.
Ключові слова: антикризове управління
державний механізм
бізнес
громадянське суспільство
демократія
стратегії
технології
інформаційні механізми
Дата публікації: 24-тра-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Лукашова Є. В. Інформаційні механізми антикризового управління / Є. В. Лукашова // Публічне управління та митне адміністрування, № 4 (35), 2022. С. 5-9.
Серія/номер: Публічне управління та митне адміністрування;№ 4 (35), 2022
Короткий огляд (реферат): У статті зазначені актуальність та доцільність впровадження ефективних інформаційних механізмів задля вирішення проблем шляхом застосування антикризового управління, що є не від’ємною частиною побудови демократичного суспільства. Визначено предметне поле дослідження державного антикризового управління та зазначені очікувані результати. Формування громадянського суспільства, недостатній рівень розвитку якого в сучасній Україні стримує динаміку демократичних змін та досягнення відповідного європейським країнам рівня життя громадян, є нагальною потребою сьогодення. Все це потребує оптимізації взаємодії між громадянським суспільством, владою та бізнесом, де кожна сторона має свою зону відповідальності. А також створення зони оприлюднення інформаційної політики влади спрямованої на інформування суспільства стосовно дій влади і створення підтримки позитивного образу діям влади в громадському суспільстві та бізнесу. Задля впровадження антикризових механізмів зазначають необхідність проведення низки реформ і спеціальних програм у пріоритетних сферах розвитку держави. Основними напрямками удосконалення інформаційних механізмів антикризового державного управління є встановлення нових принципів взаємовідносин економіки і політики, задля цього потрібен пошук нових форм єднання закономірностей ринкової економіки зі зростаючим попитом на добробут, а також перехід від метафізичного розуміння принципу рівності як парадигми суспільної діяльності заради підвищення особистого внеску споживачів соціальних благ в їх виробництво. Інформаційний супровід антикризової діяльності органів влади означає, що на перший план повинні виходить технології формування в масовій свідомості громадянського суспільства та бізнесу нових фактів, явищ, подій, пов'язаних з інноваційною управлінською діяльністю влади на всіх етапах реформування: етапі планування, реалізації, аналізу та постійному контролі як з боку влади так і громадськості. І в даному контексті інформаційному супроводу антикризових дій повинна відводитися провідна роль.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5344
ISSN: 2310-9653
Розташовується у зібраннях:2022/ №4(35)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf379,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.