Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5299
Назва: Особливості примусового виконання судових рішень в період воєнного стану в Україні
Автори: Новицька, Н. Б.
Новицький, А. М.
Приймаченко, Д. В.
Ключові слова: примусове виконання судових рішень
судове рішення
воєнний стан
адміністративно-правове регулювання
виконавче провадження
державні виконавці
приватні виконавці
Дата публікації: 9-тра-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Новицька Н. Б. Особливості примусового виконання судових рішень в період воєнного стану в Україні / Н. Б. Новицька, А. М. Новицький, Д. В. Приймаченко // Правова позиція, № 4 (37), 2022. С. 120-124.
Серія/номер: Правова позиція;№ 4 (37), 2022
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена вивченню правових підстав здійснення примусового виконання судового рішення в умовах ускладненого становища (воєнного стану) різними суб’єктами, яким надано право здійснювати зазначену функцію держави. У статті здійснено аналіз профільного нормативного акту Закону України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», який визначає основи організації та діяльності з примусового виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб) органами державної виконавчої служби та приватними виконавцями, їхні завдання та правовий статус. На основі аналізу повноважень суб’єктів, які наділені державою на примусове виконання рішень відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» – державних та приватних виконавців судових рішень зроблено висновок, що в кризовій ситуації воєнного стану виникла необхідність щодо врегулювання окремих питань діяльності виконавців щодо примусового виконання рішень, призвела до необхідності тимчасового, на період встановленого воєнного стану встановлення правил щодо діяльності приватних виконавців та примусового виконання судових рішень та рішень інших органів. Таким чином, можемо говорити про створення правового винятку щодо забезпечення дотримання прав людини в складний період воєнного часу, який регламентований чинним законодавством. Розуміння необхідності вжиття кардинальних змін на період воєнного часу в то й же час створюють і негативні наслідки для зловживань в частині дотримання законодавства та рішень щодо примусового виконання. У кожного такого рішення є дві сторони: на кого направлене примусове виконання рішення та сторона, що зацікавлена у такому виконанні рішення. Відповідно, із прийняттям даного правового режиму в умовах воєнного часу встановлені обмеження прав на можливість стягнення належного майна та коштів або вилучення такого майна у неналежних користувачів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5299
ISSN: 2521-6473
Розташовується у зібраннях:2022/4(37)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
22.pdf340,54 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.