Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5273
Назва: Проблеми захисту авторського права в Інтернеті
Автори: Солончук, І. В.
Мельник, В. В.
Ключові слова: інформаційні відносини
об’єкти інтелектуальної власності
авторське право
захист авторських прав
мережа Інтернет
порушення авторських прав в мережі Інтернет
піратство
способи фіксування порушень авторських прав в мережі Інтернет
Дата публікації: 8-тра-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Солончук І. В. Проблеми захисту авторського права в Інтернеті / І. В. Солончук, В. В. Мельник // Правова позиція, № 3 (36), 2022. С. 41-45.
Серія/номер: Правова позиція;№ 3 (36), 2022
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено аналізу механізму захисту об’єктів авторського права в Інтернеті. Визначено проблему, викликану тим, що правовий механізм такого захисту не враховує всіх аспектів сучасного інформаційного розвитку, що, у свою чергу, зумовлює необхідність постійного удосконалення правового механізму захисту об’єктів авторського права в Інтернеті. У статті досліджуються найбільш поширенні приклади порушення авторського права в мережі, наводяться способи захисту від таких порушень. Висвітлюється роль інтернет-провайдерів та власників інтернет-платформ, ресурсів, сайтів, на яких відбуваються порушення законних прав авторів. Досліджено найбільш застосовні механізми захисту авторських прав в мережі Інтернет, до яких належать адміністративно-правовий, судовий та самозахист. Наведено приклади реалізації цивільноправових способів захисту авторських прав. Висвітлено способи фіксації доказової бази та способи доведення порушення авторських прав. Обґрунтовано висновок про те, що національне законодавство потребує внесення змін згідно світових тенденцій, особливо у період гармонізації законодавства України до кращих європейських принципів. Представлені пропозиції удосконалення законодавства України у сфері захисту авторських прав.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5273
ISSN: 2521-6473
Розташовується у зібраннях:2022/3(36)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
9.pdf349,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.