Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5189
Назва: Соціальні зміни як джерело суспільних цінностей у публічному управлінні
Автори: Ганущин, С. Н.
Ключові слова: людина
громадянин
соціальні зміни
громадянське суспільство
держава
аксіологія
суспільні цінності
публічне управління
Дата публікації: 26-кві-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Ганущин С. Н. Соціальні зміни як джерело суспільних цінностей у публічному управлінні / С. Н. Ганущин // Публічне управління та митне адміністрування, № 3 (34), 2022. С. 5-9.
Серія/номер: Публічне управління та митне адміністрування;№ 3 (34), 2022
Короткий огляд (реферат): У статті досліджується вплив соціальних змін на публічне управління. З’ясовано, що для ефективного використання суспільних цінностей державним управлінням у задоволенні громадянських потреб необхідною є взаємодія різних галузей права, громадського і приватного секторів, активна участь громадян і некомерційних організацій в оцінку діяльності держави. Констатовано, що ефективне управління може розглядатися як правовий інститут, в структурі якого є дві фундаментальні частини, одна із яких пов’язана з функціонуванням цього інституту, тобто адміністрації та органів державної та місцевої влади в матеріальному сенсі, а друга – забезпечує демократичні, інформаційні та комунікаційні основи процесів прийняття управлінських рішень. Відтак обумовлено, що верховенство права – універсальна цінність; вона протистоїть анархії і безправності, свавільному і деспотичному правлінню. З одного боку верховенство права можна розглядати як принцип права чи принцип управління. З другого боку, вимоги верховенства права можуть розглядатися як визначаючі або мінімальний стандарт, якому щось має відповідати, щоби бути законом, або бажаний стандарт, що визначає, що значить бути хорошим законом. Разом з тим турбота уряду про зростання добробуту (як показник доброго врядування) вимагає від конституційного права формулювання і конституціалізаціі (конституційної формалізації) права на соціальне благополуччя з встановленням індикативних показників реалізації і забезпечення даного права. Необхідно в Україні більш ретельно, широко і регулярно збирати дані про задоволеність життям населення, які можуть служити стимулами для коригування соціальної політики держави і показниками забезпеченості права на соціальний добробут. Утім, цивілізаційні відмінності держав і народів дозволяють їм вибирати різні шляхи досягнення доброго врядування, панування права і конституційної демократії в певній комбінації і сполучуваності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5189
ISSN: 2310-9653
Розташовується у зібраннях:2022/ №3(34)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1 (1).pdf325,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.