Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5174
Назва: Питання видачі особи, яка має множинне громадянство
Інші назви: Questionnaire of persons with multiple citizenship
Автори: Березняк, В. С.
Філяніна, Л. А.
Ключові слова: видача особи
яка скоїла злочин
множинне громадянство
поліпатрид
екстрадиція
Дата публікації: 21-кві-2023
Видавництво: Запорізький національний університет
Бібліографічний опис: Березняк, В. С. Філяніна, Л. А. Питання видачі особи, яка має множинне громадянство. Юридичний науковий електронний журнал, № 6, 2018. C. 392-395.
Серія/номер: Юридичний науковий електронний журнал;№ 6, 2018
Короткий огляд (реферат): Кожна держава має власне національне законодавство щодо врегулювання питань громадянства, котре базується на державній політиці. Із розвитком і глобалізацією суспільних та міждержавних відносин більшість держав, зокрема європейських, починають ліберально ставитися до такого явища, як множинне громадянство/поліпатризм. Однією з підстав до визнання множинного громадянства є збереження тісного зв’язку особи з державою у разі імміграції задля збереження повноти громадянських прав. Не дивлячись на переваги такого статусу особи (можливість постійно проживати, працювати, володіти майном та користуватися різними соціальними програмами в державах-громадянства), є деякі правові відносини, що можуть ускладнити життя (подвійна сплата податків та проходження військової служби у державах-громадянства). Водночас наявність множинного громадянства суттєво обмежує державу в наданні будь-якої допомоги за кордоном, включаючи правову допомогу від час процедури екстрадиції. Національним законодавством визначена позиція України щодо можливості поліпатризму громадянина України. У статті розглядаються питання феномена множинного громадянства та пов’язані з цим складності під час процедури видачі особи, яка скоїла суспільно небезпечне діяння. Проаналізовано міжнародно-правові акти і національне законодавство України та інших держав щодо нормативно-правового регулювання множинного громадянства. Визначено види та можливі наслідки множинного громадянства під час вирішення питань надання правової допомоги, пов’язаної з екстрадицією. Розглянуто позиції держав щодо захисту власних громадян. Акцентовано увагу на національному законодавстві щодо невидачі громадян України. Наголошено на регламентації питань відмови у екстрадиції особи, виходячи з природи поліпатризму. Виходячи з аналізу міжнародно-правових документів і національного законодавства України, запропоновано внести зміни до нормативно правових актів щодо вирішення питання видачі особи, яка має множинне громадянство/поліпатрида.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5174
ISSN: 2524-0374
Розташовується у зібраннях:Кафедра міжнародного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Юридичний науковий електронний журнал 6_2018-392-395.pdf348,26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.