Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5159
Назва: Нормативно-правове регулювання фізичного виховання дітей шкільного віку
Автори: Бондар, Тарас
Головійчук, Ірина
Ключові слова: фізичне виховання
школярі
діти шкільного віку
фізична активність
організація
управління
нормативна база
Дата публікації: 14-кві-2023
Видавництво: Харківська державна академія фізичної культури
Бібліографічний опис: Бондар, Т., Головійчук, І. Нормативно-правове ре- гулювання фізичного виховання дітей шкільного віку, Слобожанський науково-спортивний вісник, 2019, № 5(73), С. 25-29.
Серія/номер: Слобожанський науково-спортивний вісник;2019, № 5(73)
Короткий огляд (реферат): Мета: аналіз та узагальнення нормативно-правового регулювання фізичного виховання дітей у шкільний та позашкільний час. Матеріал і методи: у процесі дослідження були використані методи аналізу літературних джерел та документів, індукції та дедукції, аналізу та синтезу, що дало змогу визначити нормативно-правове забезпечення системи фізичного виховання школярів в урочний та позаурочний часи, а також його сучасний стан. Результати: у процесі аналізу встановлено, що на законодавчому рівні унормовано фізичне виховання школярів в усіх компонентах шкільної та позашкільної освіти. Проте основне навантаження щодо формування фізичної культури особистості покладено державою на урочну форму занять. Утім, виходячи з матеріалів досліджень багатьох науковців, можна стверджувати, що сформувати фізичну культуру особистості за рахунок лише уроків майже неможливо. Висновки: одержані під час дослідження результати засвідчили, що на законодавчому рівні не розроблено, а й відповідно не закріплено, методологію оцінювання показників сформованості фізичної культури особистості школярів, а й відтак, не існує ефективної системи контролю реалізації визначених цілей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5159
ISSN: 1991-0177
1999-818X
Розташовується у зібраннях:Кафедра фізичного виховання та спеціальної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Головійчук, Бондар_2019 (3).pdf192,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.