Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5150
Назва: Scrum-команди як інструмент використання гнучких підходів в управлінні організаціями
Автори: Ковальчук, Н.В.
Комарова, К.В.
Ключові слова: Agile-філософія
Scrum-майстер
Scrum-команда
спринт
команда
стадії розвитку команди
Дата публікації: 11-кві-2023
Видавництво: ЗВО «Подільський державний університет»
Бібліографічний опис: Ковальчук Н.В., Комарова К.В. Scrum-команди як інструмент використання гнучких підходів в управлінні організаціями. Інноваційна економіка, №1-2, 2020 [82]. С. 85-92.
Серія/номер: Інноваційна економіка;№1-2, 2020 [82]
Короткий огляд (реферат): Мета. Обґрунтування доцільності використання Scrum-методології в організації командної роботи підприємства. Методика дослідження. Методичними засадами дослідження стали основні положення теорій управління підприємствами, наукові праці вітчизняних і зарубіжних вчених щодо управління командами. Для обґрунтування важливості включення гнучких підходів в стратегію управління підприємством використано наступні методи дослідження: абстрактно-логічний (для розкриття теоретичних засад формування та розвитку команд); логічний (для виявлення переваг та недоліків використання Scrum-команд); економіко-математичний (для побудови діаграми використання Scrum-методології у галузях). Результати дослідження. Обґрунтовано важливість використання командної роботи та гнучких технологій. Визначено характеристики ефективних команд, зміст етапів розвитку команд; сформульовано сутність управління процесами взаємовідносин у командах. Виділено основні етапи розвитку та формування команд. Розглянуто основні переваги та недоліки використання Agile-філософії у менеджменті. Розроблено рекомендації для українських підприємств щодо підвищення конкурентоспроможності, які полягають у формуванні корпоративної культури на принципах цінностей людей в компанії, співробітництві із замовником, готовності до змін з урахуванням особливостей галузі у процесі прийняття рішень щодо впровадження Scrum-команд та їх адаптації під потреби бізнесу. Наукова новизна результатів дослідження. Дістала подальшого розвитку теорія управління командами, зокрема концептуальні засади щодо доцільності використання гнучких форм організації в управлінні підприємством. Практична значущість результатів дослідження. Отримані результати можуть стати основою подальших досліджень теоретичного та прикладного характеру, пов’язаних із використанням на українських підприємствах Agile-філософії та формуванням Scrum-команд у різних сферах бізнесу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5150
ISSN: 2309-1533
2310-4864
Розташовується у зібраннях:Кафедра менеджменту зовнішньоекономічної діяльності

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Cтатья в журнале.pdf622,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.