Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5084
Назва: Особливості податкової політики України в сучасних умовах та шляхи її удосконалення
Автори: Архірейська, Н.В.
Панасейко, І.М.
Панасейко, М.С.
Ключові слова: економіка
економічний розвиток
податкова політика
податки
податкова система
оподаткування
Дата публікації: 21-бер-2023
Видавництво: Університет митної справи та фінансів
Бібліографічний опис: Архірейська Н.В., Панасейко І.М., Панасейко М.С. Особливості податкової політики України в сучасних умовах та шляхи її удосконалення. Науковий погляд: економіка та управління. №3 (79) / 2022. С. 164-172.
Серія/номер: Науковий погляд: економіка та управління;№3 (79) / 2022
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено сутність поняття «податкова політика», проаналізовано п'ять підходів до її визначення, а саме: економічний, правовий, державницький, управлінський і комплексний. Виокремлено основні функції податків – фіскальна та регулююча. Виявлено, що соціально-економічне становище країни залежить від того, наскільки ефективне державне регулювання економіки. У цьому контексті податкова політика є дієвим інструментом регулювання соціально-економічного розвитку держави. Проаналізовано основні бюджетні показники, співвідношення основних показників у податковій політиці, бюджетоутворюючі доходи Державного та місцевих бюджетів України. Виділено проблеми податкової політики на сучасному етапі розвитку економіки держави. Зважаючи на те, що в умовах економічних перетворень необхідним є забезпечення системного та комплексного підходів до формування та реалізації податкової політики, запропоновано комплекс заходів для забезпечення розвитку та модернізації податкової політики України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://biblio.umsf.dp.ua/jspui/handle/123456789/5084
Розташовується у зібраннях:2022/3(79)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
25.pdf438,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.